Trochę z nimi zabawy ale efekt wynagradza starania 🙂 Kwaśne rabarbarowe wypełnienia miło kontrastuje z bitą śmietaną. Możecie użyć świeżego rabarbaru lub np. konfitury. W podobny sposób przygotujecie tartaletki z innymi owocami. Składniki na ciasto około 12 tartaletek: 120 g maki pszennej 30 g mąki ziemniaczanej 120 g masła jajko 3   Więcej ...

Categories: deser, SLAJD, Słodkości, wypieki

Bardzo wiosenne są te naleśniki. Możemy użyć pokrzywę, podagrycznik, szpinak, pietruszkę, szczypiorek, jarmuż. Wszystkie zielone liście. Farsz z młodziutkiej botwiny z odrobiną twarogu. Składniki: 2 szklanki mleka 1,5 -2 szklanki mąki 2 duże jajka 3 – 4 duże garści zielonych liści sól, cukier, pieprz pęczek botwiny 3 ząbki czosnku cebula   Więcej ...

Różne jej rodzaje znajdziemy w kuchni tunezyjskiej, marokańskiej, egipskiej czy izraelskiej. Słowo oznacza bałagan. Można wykorzystać w zasadzie wszystkie warzywa jakie wpadną nam w ręce, odpowiednio doprawić i wpić do powstałej masy jaja. Zdrowo i pożywnie. Taki bałagan lubimy 🙂 Poniższą porcją z pewnością najedzą się dwie osoby. Składniki: warzywa:   Więcej ...

Danie dzięki któremu posprzątacie lodówkę i zjecie pyszne, energetyczne śniadanie w sam raz przed przejażdżką rowerową. Wykorzystać można każdy plasterek wędliny, który samotnie ostał się w lodówce, resztki warzyw, sera, można też dodać ziemniaki z obiadu. Przecież nie lubimy marnować jedzenia, prawda? Świetnie sprawdzą się tu również moje ulubione „chwasty”   Więcej ...

Pancakes czyli potocznie pankejki to klasyczne amerykańskie śniadanie. Puszyste placuszki podawane zwyczajowo z syropem klonowym lub miodem. Bardzo szybkie i proste w wykonaniu. Uwielbiają je dzieci i łasuchy 🙂 Każdy może skomponować swoje własne, użyć mąkę i dodatki jakie lubi. Zasada jest prosta: mąka, maślanka (jogurt lub mleko), proszek do   Więcej ...

Jakiego Waltera zapytacie? Waltera Mitty. Walter to główny bohater filmu „Sekretne życie Waltera Mitty”. Niewiele brakowało a bym ten film przeoczyła, zajawki nie prezentowały się obiecująco. Obejrzałam go tylko ze względu na to, że gra w nim Sean Penn. Rzadko mi się zdarza aby film wywołał mi na twarzy tzw.   Więcej ...

Wiążą się ze świętem Trzech Króli, jak święcenie jałowca, złota, żywicy i kredy, którą wypisuje się na drzwiach domów inicjały trzech króli: Kacpra, Melchiora i Baltazara. W zależności od regionu Polski pieczone w formie bułek, rogali, nadziewanych placków z rożnymi farszami. Słodkimi z serem, kaszą jaglaną, jabłkami czy marchwią jak   Więcej ...

Podpatrzyłam je min. na stronie mojewypieki.com. Kruche ciasteczka, które możemy przystroić jak nam się podoba lub nie dekorować wcale. Na prawdę są przestrzenne. Zobaczcie jak się to robi. Składniki: 180 g masła 180 g cukru pudru 350 g mąki 1 jajko szczypta soli Zagniatamy kruche ciasto czyli do mąki, soli i   Więcej ...

Są obecnie bardzo modne – mnóstwo ich w sieci – my też zrobiliśmy na warsztatach. Jak moda to moda 🙂 Do wycinania potrzebujemy różnej wielkości foremek np. duże serce i malutkie serduszko, duża choinka i malutkie gwiazdki itd.   Składniki: 500 g mąki 250 g miodu 100 g cukru 100 g   Więcej ...

Pierogi z ciasta jak na tatarskie kibiny. Uwielbiam to ciasto, jest kruche ale miękkie i wilgotne. Pasuje do różnych farszów, mięsnych, warzywnych, serowych. Na słodko i wytrawnie. Nieskomplikowany przepis a efekt super, zarówno jako danie np. z barszczem czerwonym jak i jako przekąski. Składnik ciasto: 500 g mąki pszennej 100   Więcej ...

Mięciutkie – od razu można zjadać. Pierniczki dzielę na dwa rodzaje: te które są do ozdoby i te do jedzenia. Te do jedzenia nie mogą mieć na sobie tony lukru, za to muszą być pysznie nadziane. Na warsztatach mieliśmy konfiturę z czarnej porzeczki. Ciasto na podstawie przepisu Hanny Szymanderskiej ale trochę pozmieniałam.   Więcej ...

Nazwa trudna ale wykonanie już nie. Niewiele różnią się od naszych rodzimych kopytek. Klasyczne przygotowuje się z ziemniaków. Ja zrobiłam z bobu i powiem Wam, że kleją się bez porównania łatwiej niż ziemniaczane. Młody bób nie nadaje się na kluski, dopiero ten duży, mięsisty, pod koniec sezonu. Trzeba ugotować go   Więcej ...

Bardzo często moje przepisy powstają w wyniku pewnej manii. Otóż posiadam chorobliwy wręcz wstręt do wyrzucania jedzenia. Jeśli mi się to zdarza, bo przecież każdemu się darzy, że coś „zakwitnie” w lodówce to długo snują mi się po głowie myśli typu: a przecież mogłam zrobić …… Ten chłodnik powstał w   Więcej ...

Categories: Dania bez mięsa, Obiad, SLAJD

Sernik wcale nie musi być słodki. Wytrawna wersja świetnie sprawdza się latem mamy do dyspozycji mnóstwo świeżych, sezonowych warzyw i ziół. To prosta potrawa, nie wymaga kunsztu kulinarnego a na stole prezentuje się okazale. W towarzystwie ciekawej sałatki może zachwycić najbardziej wymagających biesiadników. Z poniższej proporcji upieczecie blaszkę tzw. keksówkę.   Więcej ...

Ciasto filo czyli po grecku liść. Cieniutkie jak listek. Powszechnie używane właśnie w Grecji, Turcji, Libanie. Spotykane również w kuchni bałkańskiej. Dzięki obojętnemu smakowi nadaje się zarówno do dań wytrawnych jak i deserów. Można smażyć  i piec. Wyrabia się je z białej mąki z niewielką ilością wody, oleju i soli   Więcej ...

Niestety nie zdążyłam w tym roku zrobić konfitur z pomarańczy. Trudno poradzimy sobie inaczej. Z pomocą przyjdzie agar-agar. Już kiedyś o nim pisałam: Agar jest to rodzaj żelatyny pochodzenia roślinnego, którą otrzymuje się z krasnorostów. W Polsce agar otrzymuje się z krasnorostu, który występuje w Bałtyku nazywa on się widlik. Pomijając   Więcej ...

Categories: Słodkości, wielkanoc, wypieki

Panettone włoską można wyrabiać i dwa dni. Wymaga sporo starań a przede wszystkim czasu. Ja go mam bardzo niewiele i szanuję każde 5 minut, w związku z czym moja baba włoska powstaje w ciągu czterech godzin. Czy jest to oryginalna panettone? Nie sądzę, ale jest pyszna. Ta na zdjęciu pieczona   Więcej ...

Categories: Słodkości, wielkanoc, wypieki

Wiem, że są pracochłonne. Jeśli ktoś nie lubi takiej galanterii może upiec jedną dużą tartę. Ja lubię dziecięce zabawy i często je piekę, zwłaszcza zimą, gdy cytrusy są najbardziej dojrzałe. Kakaowy, kruchy spód i mocno cytrynowe wypełnienie – pyszne połączenie. Z podanej ilości upieczecie 6-7 tartaletek o średnicy 5 cm   Więcej ...

Categories: Słodkości, wypieki

Pisałam już wielokrotnie: uwielbiam najstarszą z książek na mojej półce. Mowa oczywiście o „Praktycznym Kucharzu Warszawskim”. Czasem otwieram ją na pierwszej lepszej stronie – wybór losowy zazwyczaj kończy się to marszem do kuchni 🙂 Dzisiaj  myśląc o nadchodzącym tłustym czwartku szukałam inspiracji. Pączki, pączki, faworki, oponki. Porcja solidnych porad od   Więcej ...

Categories: Ciasteczka, Słodkości

Co za niespodzianka! Znalazłam w zamrażarce resztkę masy makowej ze świąt. Dość długo się zastanawiałam co to za woreczek między pierogami a kapustą. Po rozmrożeniu nie było już wątpliwości. Rozmrożone – trzeba wykorzystać więc będą rogaliki. Składniki na 12 rogalików: 250 g mąki pszennej 60 g cukru cukier waniliowy 2   Więcej ...

Dwa najbardziej charakterystyczne ciasta bożonarodzeniowe w jednym. Kumulacja! Coś w sam raz dla leniuszków. Piernik był? Był! Makowiec był? No przecież był! Jeszcze urodziny można zaliczyć bo wygląda jak tort 🙂 Składniki: szklanka miodu 3 łyżki przyprawy do piernika 4 jaja 100 g masła 1/2 szklanki cukru 3 szklanki maki   Więcej ...

Categories: boże narodzenie

Jeszcze jedna wersja ciasta z makiem. Kruchy spód, aromatyczna masa makowa i wykończenie z galaretki pigwowej. Pigwę oczywiście można zastąpić sokiem z innych dostępnych owoców lub po prostu galaretką owocową. Składniki: 200 g mąki pszennej 100 g masła 50 g cukru jajko 300 g masy makowej 250 ml syropu z   Więcej ...

Categories: boże narodzenie

Bardzo proste ciasto. Długo zachowuje świeżość. Można podjadać je aż do Sylwestra. Powinno nosić nazwę  ciasto teściowej, bo pierwszy raz jadłam je właśnie u moich teściów. Przepis troszkę udoskonaliłam. Składniki: 5 średnich jabłek cukier waniliowy kostka masła 200 g cukru 4 duże jaja 250 g orzechów laskowych łyżka kakao 2   Więcej ...

Inaczej rolady makowe. Dla mnie najbardziej charakterystyczne obok piernika ciasto świąteczne. Po ubiegłych świętach zabroniłam wypowiadania w domu słowa makowiec – tyle ich upiekłam, że miałam już dosyć! Minął jednak  rok i znów mam ochotę je piec! Składniki na trzy rolady: 450 g mąki pszennej 150 g masła 150 ml   Więcej ...

W zasadzie to połączyłam znany polski keks z bożonarodzeniowym szkockim ciastem o nazwie „dundee cake”. Połączyłam i nie żałuję. Muszę tylko kupić obrus w szkocką kratę 🙂 Składniki: 200 g masła 200 g cukru 350 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 50 ml rumu 6 dużych jaj 200   Więcej ...

Categories: boże narodzenie

Zdecydowanie smaczniejsza wersja tradycyjnych klusek z makiem. Jako nadzienia używam masę makową, którą przygotowuję do makowców. Dopuszczam jednak użycie gotowej masy z puszki. Należy ją jedynie poddać małemu liftingowi tj. dodać orzechów, skórki pomarańczowej czy migdałów. Sos malinowy robimy z przesmażonych i przetartych przez sito malin. Mogą być to maliny   Więcej ...

Categories: boże narodzenie

Lubię karpia i koniec. Możecie mówić, że to podła ryba, że śmierdzi mułem, że ości ma mnóstwo – nie przekonacie mnie. Na muł jest niezawodny sposób a z ośćmi też można sobie poradzić. Wystarczy nauczyć się filetować ryby (co przyda się nie tylko na święta). Tym, którzy nie mają takich   Więcej ...

Categories: boże narodzenie, ryby

Nie ma barszczu bez uszek. Każdy to wie. Uszka na Wigilii muszą być. Najsmaczniejsze są z grzybami leśnymi i takie właśnie zrobimy, malutkie na jeden kęs – takie lubię najbardziej. Nie ważne ile czasu spędzę przy lepieniu. Uszka robię zazwyczaj dzień lub dwa przed Wigilią, na spokojnie, gdyż zwyczajnie i   Więcej ...

Categories: boże narodzenie

Postanowiłam napisać o niej w osobnym przepisie, gdyż wykorzystuję ją do wielu różnych ciast i nie tylko. Łatwiej będzie mi a dla Was bardziej klarownie gdy przeczytacie o niej w odnośniku. Zresztą część z Was zapewne korzystać będzie z gotowej masy. Grzechem to nie jest ale zachęcam do zrobienia własnej.   Więcej ...

Categories: boże narodzenie

Chałka to dla mnie temat rzeka – wybaczcie jeśli będę się rozpisywać do znudzenia. Postaram się krótko i tylko to co istotne. Chała to żydowskie pieczywo. Jadana na co dzień jak i w szabas. Szabas to cotygodniowe święto rozpoczynające się w piątek po zachodzie słońca i kończące w sobotę o   Więcej ...

Categories: wypieki

Śliczne małe ciasteczka różyczki. Dość pracochłonne ale uwierzcie mi warto! Idealne na spotkania przy kawce. Ciasto: 400 g mąki pszennej 200 g masła 5 żółtek 1 białko 80 g cukru 2 łyżki kwaśnej śmietany 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia konfitura Z podanych składników (oprócz konfitury oczywiście:) zagnieść ciasto, zawinąć w   Więcej ...

Categories: Ciasteczka, Słodkości

Długo dojrzewający piernik staropolski to ciasto dla cierpliwych. Nie jest trudny w wykonaniu. Trzeba jedynie podejść do sprawy na poważnie. Bo taki piernik to nie byle co! Trzeba mieć pod ręką kalendarz (papierowy czy też cyfrowy) i dokładnie rozpisać co kiedy robimy. Pierwszy etap to czas leżakowania od momentu zagniecenia   Więcej ...

Wymyśliłam jak przemycić jarmuż aby mięsożercy smakował. Bo jarmuż jeść warto. Zawiera witaminy z grupy B i E, błonnik, cynk, żelazo, wapń oraz luteinę pomocną przy problemach ze wzrokiem. Jarmuż będzie z mięsem w sosie dyniowym. Składniki: 10 dużych liści jarmużu 200 g mięsa mielonego (wedle uznania – u mnie   Więcej ...

Wiem, trochę absurdalne połączenie ale wystarczy mieć odwagę na eksperymenty aby przypadkiem trafić na ciekawe smaki. Klasyka kuchni rosyjskiej i ukraińskiej, polska dynia i azjatycki imbir. Podane z jogurtem i  sokiem z cytryny. Zazwyczaj bliny podawane są ze śmietaną, kawiorem i  łososiem w towarzystwie świeżego kopru. Dzisiaj jednak będzie inaczej.   Więcej ...

Pyszna jesienna tarta. Kiedy dyń jest pod dostatkiem piekę je systematycznie i miąższ przerabiam na różne potrawy. Tarta to dopiero początek 🙂 Żytnie ciasto powstało z konieczności, tylko taką miałam mąkę, ale okazało się strzałem w dziesiątkę.   Składniki: ciasto: 250 g mąki żytniej, 125 g masła, jajko, sól, 3 łyżki   Więcej ...

Categories: SLAJD

Pyszny farsz i kruche ciasto. Szybkie i efektowne danie. Blaszka lub naczynie do tarty powinno mieć dużą średnicę i wysokie, karbowane boki. Bardzo pomocne są blaszki z wyjmowanym dnem. Można jednak sobie poradzić inaczej. Szykowałam tartę dla kilku osób, potrzebowałam więc dużej blachy a moje blaszki do tart są małe.   Więcej ...

Categories: Dania główne

Portulakę spróbowałam dzięki Kindze, która przywiozła mi ją z działki mówiąc: „wiem, że to można jeść ale nie wiem jak – zrób coś z tym zielskiem”. No to zrobiłam. Musiałam jednak najpierw trochę się dowiedzieć o warzywie, które przyznacie popularne w Polsce nie jest. Znają ja bywalcy krajów śródziemnomorskich –   Więcej ...

Categories: śniadanie

Jednogarnkowe danie na obiad. Szybko i smacznie. Przypominam sobie o nim jak zostanie mi w lodówce odrobina ryżu, której szkoda mi wyrzucić. Składniki: 250 g mięsa mielonego 400 g fasolki szparagowej duża cebula 2 dojrzałe pomidory 3 ząbki czosnku 50 – 80 g ugotowanego ryżu jajko liście hyzopu (2/3 szklanki)   Więcej ...

Kwaśne wiśnie świetnie pasują do wszelkich czekoladowych deserów. Muffiny są wilgotne, pełne wiśni z gęstą czekoladową polewą. Pięknie brzmi prawda? Aż ślinka cieknie.  Z podanych proporcji wychodzi 14 dużych muffinów. Składniki: 300 g mąki 4 łyżki kakao łyżeczka sody oczyszczonej łyżeczka proszku do pieczenia 100 g cukru 100 g posiekanej   Więcej ...

Categories: Słodkości

Szybkie ciasto na niedzielny deser. Jeśli macie w ogródku krzaki agrestu lub porzeczki w piętnaście minut nazrywacie owoców. Składniki na blachę 25/30 cm: 250 g mąki krupczatki 250 g masła lub margaryny 100 g cukru 5 żółtek łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 700 – 900 g owoców do   Więcej ...

Categories: SLAJD, Słodkości

Uwielbiane przez moją rodzinę. Znikają błyskawicznie w towarzystwie hektolitrów zimnego mleka. Szczerze mówiąc dopóki pierwszy raz sama nie upiekłam nie lubiłam jagodzianek.  Pamiętałam smak jagodzianek kupowanych w sklepie. Wszystkie były dla mnie za suche, zapychające –  a mleka nie znoszę brr! Moje bułeczki są wilgotne, puszyste i mocno nadziane owocami.   Więcej ...

Najlepiej smakują jeszcze ciepłe, podawane z masłem. Przypominam, że jak i w innych ciastach drożdżowych, wszystkie składniki powinny zostać odpowiednio wcześnie wyjęte z lodówki – powinny mieć temperaturę pokojową.  Mleko do zaczynu podgrzewamy do temp.  37°C.  Zimne mleko spowoduje, że drożdże będą „pracować” za wolno a zbyt gorące je zabije.   Więcej ...

Zielone szparagi duszone w maśle z delikatną jajecznicą na grzance – idealne śniadanie! Składniki: 6 szparagów 4 jajka masło serek mascarpone szczypiorek pomidor sól, pieprz Szparagi dusimy na maśle z solą i pieprzem ok. 5 min. Pomidor kroimy na pół i dusimy razem ze szparagami. W tym czasie przygotowujemy grzanki   Więcej ...

Można jeść ciepłe lub zimne – są tak samo pyszne. Składniki: 10 truskawek 3/4 szklanki mleka 3/4 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki kukurydzianej jajko 3 łyżki oleju łyżka cukru szczypta soli łyżeczka proszku do pieczenia Mokre składniki mieszamy i dodajemy do wymieszanych suchych – łączymy. Ciasto ma być gęste   Więcej ...

Categories: Przekąski, SLAJD, Słodkości

Konfitura oczywiście domowa! Spód kruchy jak w mazurku kajmakowym. Konfiturę rozsmarowujemy grubą warstwą i wkładamy  placek do lodówki. Składniki na lukier: białko kurze ok. 300 g cukru pudru kilka kropli soku cytrynowego Ważne przy sporządzaniu lukru królewskiego jest to, aby białka nie ubić na pianę. Pęcherzyki powietrza zawarte w pianie   Więcej ...

Połączenie doskonałe. Super kruche ciasto (patrz mazurek kajmakowy) i masa truflowa z białej czekolady. Składniki: 200 g białej czekolady 100 ml śmietanki 30% 25 ml rumu Z tych proporcji otrzymacie niepełną szklankę polewy. Warunkiem udanego mazurka jest użycie dobrej jakościowo białej czekolady.  Najlepiej specjalnej do wypieków. Czekoladę roztapiamy w kąpieli   Więcej ...

Mazurki to moje ulubione ciasta. Kruchy spód i kolorowe polewy przystrajane bakaliami, lukrem i czekoladą. Przygotowuję spody wcześniej aby mieć czas na zabawę z dekorowaniem – w mazurkach wygląd jest tak samo ważny jak smak! Składniki na proste ciasto: 300 g mąki 150 g margaryny 80 g cukru 1 jajko   Więcej ...

Mocno pomarańczowy smak i polewa z białej czekolady. Dzięki zaparzaniu mąki długo utrzymuje świeżość – tak słyszałam od tych, którzy dostali ode mnie przepis. U mnie w domu znika w trakcie jednego dnia. Na święta upiekę dwie! Składniki: 180 g mąki pszennej 30 g drożdży świeżych 3 żółtka 60 g   Więcej ...

Moja babcia na Wielkanoc obowiązkowo robiła galaretę z wieprzowych nóżek. Pamiętam olbrzymie misy na stole. Do tego ocet lub chrzan. Dziś już się tak nie jada. Też robię galaretę ale w zdecydowanie odchudzonej formie. Mam też nadzieję, że moje dziecko będzie pamiętać kolorowe, wiosenne tymbaliki jak ja wspominam galaretę mojej   Więcej ...

Zasadniczo różnica jest: do żuru używamy zakwasu żytniego a do barszczu białego pszennego.  Ogólne przekonanie jest takie, że żur jest ostry i tłusty a biały barszcz delikatniejszy ale i tak zależy to od tradycji rodzinnych. W zależności od regionu zupy te podaje się z jajkiem, kiełbasą i ziemniakami na obiad   Więcej ...

Categories: Dania mięsne, Obiad, wielkanoc

Jajka lubię w każdej postaci ale faszerowane chyba najbardziej. Są proste w wykonaniu, świetnie wyglądają na stole a przyrządzić je można robiąc tzw. przegląd lodówki. Na wielkanocne śniadanie obowiązkowe! Oczywiście potrzebujemy ugotować jajka na twardo. Klasycznie 6 minut z solą. Po ugotowaniu zalewamy zimną wodą. Obieramy i kroimy na połówki.   Więcej ...

Idealne na walentynki. Słodkie, pachnące i miodowe. Można dodać czerwony barwnik. Ciasto: 250 g mąki pszennej 90 g cukru 2-3 łyżki miodu 125 g masła 1 jajko 3 łyżki przyprawy korzennej do pierników lub zmielony: cynamon, imbir, kardamon, goździki Z podanych składników zagnieść ciasto. Jeśli używamy barwnik to mieszamy go   Więcej ...

Categories: Ciasteczka, SLAJD, Słodkości

Zwane też biscotti di Prato ( biszkopty z Prato). Zna je każdy, kto był w Toskanii. Je się je maczane w kawie lub winie.  Dzięki dwukrotnemu wypiekaniu, przetrzymywane w szczelnym pojemniku długo zachowują świeżość. Niestety nie dane mi było sprawdzenie czy to prawda – zniknęły tego samego dnia:) Może Wam   Więcej ...

Categories: Ciasteczka, SLAJD, Słodkości

Nieduże pierożki z ciasta z gotowanych ziemniaków. Bardzo kaloryczne i bardzo dobre:) Ciasto: 1 kg ziemniaków jajko 150 g mąki (najlepiej krupczatki) 100 g kaszy mannej 150 g skwarków czosnek sól Ziemniaki ugotować w łupinach, obrać jeszcze ciepłe, zetrzeć albo zmielić. Dodać jajko, mąkę, kaszę i wyrobić. Do ciasta dodać   Więcej ...

Czeburieki to smażone tatarskie pierogi z nadzieniem z baraniny. Baraninę z powodzeniem można zastąpić wołowiną. Ciasto: 2-3 szklanki mąki pszennej szklanka wody łyżka oleju łyżka czystej wódki lub spirytusu żółtko łyżeczka soli i cukru Farsz: 200-250 g mięsa wołowego cebula natka pietruszki ok. 200 g naturalnego jogurtu sól, pieprz, przyprawy   Więcej ...

Pieczone pierogi z ciasta drożdżowo – kruchego. Ciasto: 1 kg pszennej mąki kostka masła 25 g drożdzy 2 jaja 300 g kwaśnej śmietany 100 ml mleka łyżeczka cukru żółtko (do posmarowania) Farsz: 400 g mięsa (oryginalnie baranina lub wołowina) 2 – 3 garście posiekanej kapusty duża cebula pieprz, sól ,   Więcej ...

Najnowsze Przepisy

CHŁODNIK OGÓRKOWY Z RZODKIEWKĄ

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

GAZPACHO

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

TARTALETKI Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

CRUMBLE Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

Najnowsze Wpisy

UWAGA! KONKURS!

Posted on cze - 20 - 2016

0 Comment

TRUSKAWKA CZYLI POZIOMKA

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

ZDROWIE W SMAKU –...

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

Polecamy

  • Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Targ smaku
  • Durszlak.pl