Polewki stanowiły podstawę słowiańskiego jadłospisu. Były łatwe do przyrządzenia i łatwe do przechowania, wystarczyło je zostawić na noc na przy rozgrzanym palenisku aby rano mieć gotowy posiłek. Przyrządzano je z warzyw, roślin dzikich z dodatkiem jajka czy śmietany – niewiele się to zmieniło przez wieki. Charakterystyczne dla kuchni słowiańskiej są   Więcej ...

Categories: Dania bez mięsa, Obiad, SLAJD, zupy

Najnowsze Przepisy

CHŁODNIK OGÓRKOWY Z RZODKIEWKĄ

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

GAZPACHO

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

TARTALETKI Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

CRUMBLE Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

Najnowsze Wpisy

UWAGA! KONKURS!

Posted on cze - 20 - 2016

0 Comment

TRUSKAWKA CZYLI POZIOMKA

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

ZDROWIE W SMAKU –...

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

Polecamy

  • Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Targ smaku
  • Durszlak.pl