Pogoda nam dopisała – gorąco! Czyli czas na chłodniki. Zrobiliśmy chłodnik ogórkowy z rzodkiewką i hiszpańskie gazpacho. Na zakończenie cyklu musiało być też słodko aby osłodzić gorycz rozstania 😉 Tartaletki rabarbarowe z bitą śmietaną i truskawkami oraz rabarbarowe crumble z orzechową pełnoziarnistą kruszonką wszystkim przypadły do gustu. Zapomniałabym jeszcze o naszych ziołowych zbiorach! Zioła i kwiaty pięknie się ususzyły w pracowni, zrobiliśmy mieszanki z fermentowanych kwiatów bzu lilaka, głogu, jabłoni i liści poziomek i mieszankę do ciężki dań z bluszczyka kurdybanka i bylicy. Jeszcze suszona marzanka wonna i skrzyp polny. To były udane zbiory 🙂

CHŁODNIK OGÓRKOWY Z RZODKIEWKĄ

Chlodnik_ogorkowy_1528

GAZPACHO

Gaspacho_1515

CRUMBLE Z RABARBAREM I ORZECHOWĄ KRUSZONKĄ

Crumble_rabarbar1529

TARTALETKI Z RABARBAREM I TRUSKAWKAMI

Tartaletki_z_truskawkami_01510

Categories: Ciasteczka, warsztaty

Add a Facebook Comment

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Najnowsze Przepisy

CHŁODNIK OGÓRKOWY Z RZODKIEWKĄ

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

GAZPACHO

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

TARTALETKI Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

CRUMBLE Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

Najnowsze Wpisy

UWAGA! KONKURS!

Posted on cze - 20 - 2016

0 Comment

TRUSKAWKA CZYLI POZIOMKA

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

ZDROWIE W SMAKU –...

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

Polecamy

  • Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Targ smaku
  • Durszlak.pl