Pierogi z ciasta jak na tatarskie kibiny. Uwielbiam to ciasto, jest kruche ale miękkie i wilgotne. Pasuje do różnych farszów, mięsnych, warzywnych, serowych. Na słodko i wytrawnie. Nieskomplikowany przepis a efekt super, zarówno jako danie np. z barszczem czerwonym jak i jako przekąski. Składnik ciasto: 500 g mąki pszennej 100   Więcej ...

Pielmieni to małe syberyjskie pierożki z farszem z surowego mięsa. Najsmaczniejsze są gdy mieszamy rodzaje mięsa i ważne aby nie było to mięso zbyt chude. Ciasto: 500 g mąki pszennej 2 łyżki oleju szklanka wody sól Farsz: ok. 800-900 g surowego mięsa cebula sól, pieprz woda Ciasto wyrabiamy w pierwszej kolejności,   Więcej ...

Categories: Dania mięsne, Obiad, Pierogi, SLAJD

Najnowsze Przepisy

CHŁODNIK OGÓRKOWY Z RZODKIEWKĄ

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

GAZPACHO

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

TARTALETKI Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

CRUMBLE Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

Najnowsze Wpisy

UWAGA! KONKURS!

Posted on cze - 20 - 2016

0 Comment

TRUSKAWKA CZYLI POZIOMKA

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

ZDROWIE W SMAKU –...

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

Polecamy

  • Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Targ smaku
  • Durszlak.pl