Pierogi z ciasta jak na tatarskie kibiny. Uwielbiam to ciasto, jest kruche ale miękkie i wilgotne. Pasuje do różnych farszów, mięsnych, warzywnych, serowych. Na słodko i wytrawnie. Nieskomplikowany przepis a efekt super, zarówno jako danie np. z barszczem czerwonym jak i jako przekąski. Składnik ciasto: 500 g mąki pszennej 100 Więcej ...
Categories: boże narodzenie, Dania główne, kolacja, Obiad, Pierogi, Przekąski
Pielmieni to małe syberyjskie pierożki z farszem z surowego mięsa. Najsmaczniejsze są gdy mieszamy rodzaje mięsa i ważne aby nie było to mięso zbyt chude. Ciasto: 500 g mąki pszennej 2 łyżki oleju szklanka wody sól Farsz: ok. 800-900 g surowego mięsa cebula sól, pieprz woda Ciasto wyrabiamy w pierwszej kolejności, Więcej ...
Categories: Dania mięsne, Obiad, Pierogi, SLAJD