Liście winogron własnej produkcji – kiszone. Wydaje mi się, że widziałam je kiedyś w Almie albo w Piotrze i Pawle. Farsz z czerwonej soczewicy z prażonym sezamem. Tym razem bez mięsa, wersja wegańska. Składniki: szklanka ugotowanej soczewicy czerwonej 10 – 12 średnich liści winogron prażone ziarna sezamu – 5 łyżek 2 Więcej ...
Categories: Dania bez mięsa, Przekąski, SLAJD, wegańskie
Przyznaję się – robiłam pierwszy raz. Na pewno nie ostatni. Nie spodziewałam się tak ciekawego smaku, trudno go porównać do czegokolwiek . Jeśli macie dostęp do świeżych lub marynowanych liści winorośli bardzo gorąco zachęcam. Składniki: 250 g mięsa mielonego – u mnie wołowina 100 g ryżu sól, pieprz średnia cebula Więcej ...
Categories: Dania główne, Obiad, Przekąski