- pięć dużych ogórków gruntowych
- pęczek rzodkiewki
- pęczek kopru
- pęczek szczypioru
- około 500 ml jogurtu naturalnego lub kefiru
- sól, pieprz

Bardzo prosty sposób na obiad w upalny dzień. Jedyne o co trzeba zadbać to czas chłodzenia. Smak zrobi się sam 🙂 Najlepiej przygotować wieczorem na następny dzień.
Składniki:
- pięć dużych ogórków gruntowych
- pęczek rzodkiewki
- pęczek kopru
- pęczek szczypioru
- około 500 ml jogurtu naturalnego lub kefiru
- sól, pieprz
Trzy ogórki obieramy, dwa zostają w skórce. Ogórki ze skórką i rzodkiewkę kroimy w drobną kostkę. Koper i szczypior siekamy. Obrane ogórki blendujemy z jogurtem lub kefirem. Dodajemy pozostałe posiekane składniki. Dosmaczamy solą i pieprzem i do lodówki. Jeśli nie macie możliwości blendowania można obrane ogórki drobno posiekać. Podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo. Prawda, że prościej się już nie da?
Ciesz się Smakiem!





