Bardzo prosty sposób na obiad w upalny dzień. Jedyne o co trzeba zadbać to czas chłodzenia. Smak zrobi się sam 🙂 Najlepiej przygotować wieczorem na następny dzień.   Składniki: pięć dużych ogórków gruntowych pęczek rzodkiewki pęczek kopru pęczek szczypioru około 500 ml jogurtu naturalnego lub kefiru sól, pieprz Trzy ogórki   Więcej ...

Categories: chłodniki, Obiad, SLAJD, zupy

Pierogi z ciasta jak na tatarskie kibiny. Uwielbiam to ciasto, jest kruche ale miękkie i wilgotne. Pasuje do różnych farszów, mięsnych, warzywnych, serowych. Na słodko i wytrawnie. Nieskomplikowany przepis a efekt super, zarówno jako danie np. z barszczem czerwonym jak i jako przekąski. Składnik ciasto: 500 g mąki pszennej 100   Więcej ...

W sezonie szparagowym zawsze uzbieram obłamywane końcówki, których oczywiście szkoda mi wyrzucić. Wykorzystuję je do bulionu, który doda smaku zupie szparagowej.  Z kremem szparagowym jest jeden problem – włókienka! Choćby długo blendować zawsze zostaną. Jedyny sposób to przetarcie przez bardzo gęste sito. A co jeśli nam się zwyczajnie nie chce?   Więcej ...

Categories: Bez kategorii

Zastanawiałam się co z buraka lubię bardziej górę czy dół? Wyszedł mi remis. Zimą dół jest niezbędny, wiosną góra. Świeżutkie liście botwiny smakują cudownie w zupie, sałatkach, w tartach, zapiekankach czy duszone na jarzynkę. Są też świetnym farszem do pierogów, rolad czy knedli. Dzisiaj połączymy ciasto z indyjskich roladek Alu patra   Więcej ...

Categories: SLAJD

Łososia możemy przygotować jeszcze w domu i w marynacie zabrać ze sobą. Tak przygotowane ryby zachowują świeżość do 4 dni (oczywiście gdy trzymamy je w lodówce). Ryby a zwłaszcza łosoś jeśli potraktujemy je delikatnie odwdzięczą się nam smakiem:) Dlatego nie stosuję wielu przypraw. Składniki: filet łososia lub dzwonko (dla 4   Więcej ...

Bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli w trakcie majówkowych wojaży natraficie na chodowlę pstrąga i uda się Wam kupić świeżego możecie być pewni, że zachwycicie biesiadników! Składniki: pstrąg 1 szt./osobę cytryna masło koper świeży natka pietruszki sól, pieprz Pstrąga patroszymy, głowę możemy zostawić, nie musimy czyścić z łusek tylko   Więcej ...

Najnowsze Przepisy

CHŁODNIK OGÓRKOWY Z RZODKIEWKĄ

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

GAZPACHO

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

TARTALETKI Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

CRUMBLE Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

Najnowsze Wpisy

UWAGA! KONKURS!

Posted on cze - 20 - 2016

0 Comment

TRUSKAWKA CZYLI POZIOMKA

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

ZDROWIE W SMAKU –...

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

Polecamy

  • Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Targ smaku
  • Durszlak.pl