Autor: magda, Kwi - 29 - 2014, Dania główne, Majówka, Obiad, SLAJD
Składniki
  • filet łososia lub dzwonko (dla 4 osób 600 g)
  • cytryna
  • pomarańcza
  • koperek świeży
  • sól, pieprz biały
  • 100 ml oliwy
Kuchnia: Czas: 70 min. Dla: 4 osób

Łososia możemy przygotować jeszcze w domu i w marynacie zabrać ze sobą. Tak przygotowane ryby zachowują świeżość do 4 dni (oczywiście gdy trzymamy je w lodówce). Ryby a zwłaszcza łosoś jeśli potraktujemy je delikatnie odwdzięczą się nam smakiem:) Dlatego nie stosuję wielu przypraw.

GRILOWANY_LOSOS7224

Składniki:

  • filet łososia lub dzwonko (dla 4 osób 600 g)
  • cytryna
  • pomarańcza
  • koperek świeży
  • sól, pieprz biały
  • 100 ml oliwy

Filet porcjujemy. Nacieramy solą i pieprzem, posypujemy posiekanym koprem. Robimy marynatę z soku  cytryny i pomarańczy i  oliwy – zalewamy łososia w szczelnym opakowaniu. Wkładamy do lodówki. Ryba przejdzie smakiem już po godzinie.

Grillujemy na tacce aluminiowej po 3-4 min. z każdej strony skrapiając pozostałą marynatą i uważając przy odwracaniu (ryba jest jest delikatna!). Możemy też zawinąć w folię aluminiową i jak poprzednio po 3-4 min. z obu stron. Przepyszna z grillowanymi warzywami.

Miłego grillowania i Ciesz się Smakiem!

Add a Facebook Comment

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Najnowsze Przepisy

CHŁODNIK OGÓRKOWY Z RZODKIEWKĄ

Opublikowano Cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

GAZPACHO

Opublikowano Cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

TARTALETKI Z RABARBAREM I...

Opublikowano Cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

CRUMBLE Z RABARBAREM I...

Opublikowano Cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

Najnowsze Wpisy

UWAGA! KONKURS!

Posted on Cze - 20 - 2016

0 Comment

TRUSKAWKA CZYLI POZIOMKA

Posted on Cze - 19 - 2016

0 Comment

ZDROWIE W SMAKU –...

Posted on Cze - 19 - 2016

0 Comment

Polecamy

  • Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Targ smaku
  • Durszlak.pl