Applestroop, apple butter, apfel kraut te nazwy oznaczają ten sam gęsty syrop z długo gotowanego soku jabłkowego. Gotowanego aż do karmelizacji cukru, dzięki czemu ma ciemny, brązowy kolor. Tradycyjny i popularny w kuchni niemieckiej, holenderskiej, belgijskiej. W zależności od tego jak długo jest gotowany może być gęstym syropem lub też   Więcej ...

Categories: przetwory, SLAJD

Przepis na matjasa z chutneyem mango, kolendrą i czerwonym pieprzem dostałam i upubliczniam za zgodą Sztuki Śledzia, krakowskiej firmy zajmującej się sprowadzaniem i sprzedażą holenderskich śledzi pod różnymi postaciami. Przy ulicy Krupniczej 8 można spróbować ich specjałów. Spotkaliśmy się podczas tegorocznego Europejskiego Festiwalu Smaku w Lublinie na pierwszym Zlocie Foodtrucków   Więcej ...

Categories: Przekąski, ryby

Najnowsze Przepisy

CHŁODNIK OGÓRKOWY Z RZODKIEWKĄ

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

GAZPACHO

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

TARTALETKI Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

CRUMBLE Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

Najnowsze Wpisy

UWAGA! KONKURS!

Posted on cze - 20 - 2016

0 Comment

TRUSKAWKA CZYLI POZIOMKA

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

ZDROWIE W SMAKU –...

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

Polecamy

  • Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Targ smaku
  • Durszlak.pl