Autor: magda, kwi - 29 - 2014, Dania główne, Majówka, Obiad, ryby
Składniki
  • pstrąg 1 szt./osobę
  • cytryna
  • masło
  • koper świeży
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
Kuchnia: Czas: 30 min. Dla: 1 osób

Bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Jeśli w trakcie majówkowych wojaży natraficie na chodowlę pstrąga i uda się Wam kupić świeżego możecie być pewni, że zachwycicie biesiadników!

PSTRAG7146

Składniki:

  • pstrąg 1 szt./osobę
  • cytryna
  • masło
  • koper świeży
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz

Pstrąga patroszymy, głowę możemy zostawić, nie musimy czyścić z łusek tylko dokładnie myjemy pod bieżącą wodą  i osuszamy. Nacieramy od środka solą i pieprzem. Do środka ryby wkładamy plastry cytryny, łyżkę masła, koper i natkę. Zawijamy szczelnie folią aluminiową. Grillujemy na dużym żarze 10 min. na każde 3 cm grubości ryby. Zawile to brzmi ale biorąc pod uwagę wielkości sprzedawanych pstrągów proponuję 7-8 min. z każdej strony. Mięso powinno odchodzić od ości i skóry.

Miłego grillowania i Ciesz się Smakiem!

Add a Facebook Comment

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Najnowsze Przepisy

CHŁODNIK OGÓRKOWY Z RZODKIEWKĄ

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

GAZPACHO

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

TARTALETKI Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

CRUMBLE Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

Najnowsze Wpisy

UWAGA! KONKURS!

Posted on cze - 20 - 2016

0 Comment

TRUSKAWKA CZYLI POZIOMKA

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

ZDROWIE W SMAKU –...

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

Polecamy

  • Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Targ smaku
  • Durszlak.pl