Autor: magda, Kwi - 8 - 2014, Ciasteczka, SLAJD, Słodkości
Składniki
  • 250 g mąki pszennej
  • 90 g cukru
  • 2-3 łyżki miodu
  • 125 g masła
  • 1 jajko
  • 3 łyżki przyprawy korzennej do pierników lub zmielony: cynamon, imbir, kardamon, goździki
Kuchnia: Czas: 100 min. Dla: ok. 15 sztuk osób

Idealne na walentynki. Słodkie, pachnące i miodowe. Można dodać czerwony barwnik.

KORZENNE_SERDUSZKA5969

Ciasto:

  • 250 g mąki pszennej
  • 90 g cukru
  • 2-3 łyżki miodu
  • 125 g masła
  • 1 jajko
  • 3 łyżki przyprawy korzennej do pierników lub zmielony: cynamon, imbir, kardamon, goździki

Z podanych składników zagnieść ciasto. Jeśli używamy barwnik to mieszamy go z jajkiem. Zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na 60 min. Po upływie tego czasu rozwałkowujemy na ok 3 mm i formą wycinamy serduszka. Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia 10-12 min. w 180-200°C. Należy sprawdzać po 8 minutach pieczenia – lubią się przypalać. Ciastka można ozdobić lukrem.

Miłego pieczenia i Niech Smak będzie z Wami!

Comments are closed.

Najnowsze Przepisy

CHŁODNIK OGÓRKOWY Z RZODKIEWKĄ

Opublikowano Cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

GAZPACHO

Opublikowano Cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

TARTALETKI Z RABARBAREM I...

Opublikowano Cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

CRUMBLE Z RABARBAREM I...

Opublikowano Cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

Najnowsze Wpisy

UWAGA! KONKURS!

Posted on Cze - 20 - 2016

0 Comment

TRUSKAWKA CZYLI POZIOMKA

Posted on Cze - 19 - 2016

0 Comment

ZDROWIE W SMAKU –...

Posted on Cze - 19 - 2016

0 Comment

Polecamy

  • Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Targ smaku
  • Durszlak.pl