Autor: magda, kwi - 7 - 2014, Dania główne, Dania mięsne, Obiad, Pierogi
Składniki

Ciasto:

  • 1 kg ziemniaków
  • jajko
  • 150 g mąki (najlepiej krupczatki)
  • 100 g kaszy mannej
  • 150 g skwarków
  • czosnek
  • sól
Kuchnia: Czas: 60 min. Dla: 3-4 osób

Nieduże pierożki z ciasta z gotowanych ziemniaków. Bardzo kaloryczne i bardzo dobre:)

PierogiSLASKIE5923

Ciasto:

  • 1 kg ziemniaków
  • jajko
  • 150 g mąki (najlepiej krupczatki)
  • 100 g kaszy mannej
  • 150 g skwarków
  • czosnek
  • sól

Ziemniaki ugotować w łupinach, obrać jeszcze ciepłe, zetrzeć albo zmielić. Dodać jajko, mąkę, kaszę i wyrobić. Do ciasta dodać część skwarków i czosnek. Wałkować na grubość ok. 5mm i wykroić kwadraty. Na każdy nałożyć skwarki,  składać na trójkąt i skleić smarując brzeg jajkiem. Smażyć na rumiano z obu stron.

Podawać z surówkami.

Powodzenia i Ciesz się smakiem!

Posiłek: Składniki:

Comments are closed.

Najnowsze Przepisy

CHŁODNIK OGÓRKOWY Z RZODKIEWKĄ

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

GAZPACHO

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

TARTALETKI Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

CRUMBLE Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

Najnowsze Wpisy

UWAGA! KONKURS!

Posted on cze - 20 - 2016

0 Comment

TRUSKAWKA CZYLI POZIOMKA

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

ZDROWIE W SMAKU –...

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

Polecamy

  • Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Targ smaku
  • Durszlak.pl