Autor: grzegorz, kwi - 15 - 2014, Ciasteczka, Dania bez mięsa, Przekąski, Słodkości, wielkanoc
Składniki

Masa truflowa:

  • 200 g białej czekolady
  • 100 ml śmietanki 30%
  • 25 ml rumu
Kuchnia: Czas: 150 min. Dla: 2 osób

Połączenie doskonałe. Super kruche ciasto (patrz mazurek kajmakowy) i masa truflowa z białej czekolady.

MAZUREK6957

Składniki:

  • 200 g białej czekolady
  • 100 ml śmietanki 30%
  • 25 ml rumu

Z tych proporcji otrzymacie niepełną szklankę polewy. Warunkiem udanego mazurka jest użycie dobrej jakościowo białej czekolady.  Najlepiej specjalnej do wypieków. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Do rondelka wlewamy wodę i zagotowujemy, wkładamy drugi rondelek lub miskę, tak aby nie dotykać gotującej się wody. Roztapiamy na parze czekoladę i łączymy ją z rumem i śmietanką. Wylewamy ciepłą masę na kruchy spód. Dekorujemy wg uznania.

Miłego pieczenia i Ciesz się smakiem!

Add a Facebook Comment

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Najnowsze Przepisy

CHŁODNIK OGÓRKOWY Z RZODKIEWKĄ

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

GAZPACHO

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

TARTALETKI Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

CRUMBLE Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

Najnowsze Wpisy

UWAGA! KONKURS!

Posted on cze - 20 - 2016

0 Comment

TRUSKAWKA CZYLI POZIOMKA

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

ZDROWIE W SMAKU –...

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

Polecamy

  • Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Targ smaku
  • Durszlak.pl