Masa truflowa:
- 200 g białej czekolady
- 100 ml śmietanki 30%
- 25 ml rumu
Połączenie doskonałe. Super kruche ciasto (patrz mazurek kajmakowy) i masa truflowa z białej czekolady.
Składniki:
- 200 g białej czekolady
- 100 ml śmietanki 30%
- 25 ml rumu
Z tych proporcji otrzymacie niepełną szklankę polewy. Warunkiem udanego mazurka jest użycie dobrej jakościowo białej czekolady. Najlepiej specjalnej do wypieków. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Do rondelka wlewamy wodę i zagotowujemy, wkładamy drugi rondelek lub miskę, tak aby nie dotykać gotującej się wody. Roztapiamy na parze czekoladę i łączymy ją z rumem i śmietanką. Wylewamy ciepłą masę na kruchy spód. Dekorujemy wg uznania.
Miłego pieczenia i Ciesz się smakiem!