Autor: magda, maj - 15 - 2014, Przekąski, SLAJD
Składniki
  • pęczek białych szparagów
  • masło
  • 200 ml czerwonego wina
  • małe grzanki
  • liście ruccoli
Kuchnia: Czas: 15 min. Dla: 2 osób

Zazwyczaj do  szparagów używa się białego wina ale miałam przeczucie, że do białych czerwone wino będzie pasować.

SZPARAGIwCZERwinie7614

Składniki:

  • pęczek białych szparagów
  • masło
  • 200 ml czerwonego wina
  • małe grzanki
  • liście ruccoli
  • parmezan

Szparagi obrać, odciąć zdrewniałe końcówki, odciąć główki resztę pokroić na kawałki. Dusić na maśle z solą i pieprzem. Po 5 minutach główki wyjąć i odstawić. Do pozostałych szparagów dolać wytrawne lub półwytrawne wino i dusić do miękkości. Miękkie szparagi rozdrobnić blenderem. Uzyskane krem ma być gęsty, jeśli jest za rzadki odparować na patelni. Na grzance ułożyć ruccolę, krem i na górę odłożone wcześniej główki, posypać parmezanem.

Smacznego i Ciesz się Smakiem!

Add a Facebook Comment

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Najnowsze Przepisy

CHŁODNIK OGÓRKOWY Z RZODKIEWKĄ

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

GAZPACHO

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

TARTALETKI Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

CRUMBLE Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

Najnowsze Wpisy

UWAGA! KONKURS!

Posted on cze - 20 - 2016

0 Comment

TRUSKAWKA CZYLI POZIOMKA

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

ZDROWIE W SMAKU –...

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

Polecamy

  • Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Targ smaku
  • Durszlak.pl