Zazwyczaj do szparagów używa się białego wina ale miałam przeczucie, że do białych czerwone wino będzie pasować. Składniki: pęczek białych szparagów masło 200 ml czerwonego wina małe grzanki liście ruccoli parmezan Szparagi obrać, odciąć zdrewniałe końcówki, odciąć główki resztę pokroić na kawałki. Dusić na maśle z solą i pieprzem. Po Więcej ...
Zielone szparagi duszone w maśle z delikatną jajecznicą na grzance – idealne śniadanie! Składniki: 6 szparagów 4 jajka masło serek mascarpone szczypiorek pomidor sól, pieprz Szparagi dusimy na maśle z solą i pieprzem ok. 5 min. Pomidor kroimy na pół i dusimy razem ze szparagami. W tym czasie przygotowujemy grzanki Więcej ...
Nie każdy lubi kozi ser. Dość długo oswajałam się z jego ostrym, charakterystycznym smakiem. Dzięki połączeniu z z moimi ukochanymi truskawkami doceniłam jego wartość. Składniki: ser kozi truskawki ocet balsamiczny grzanki z ciemnego pieczywa oliwa ruccola czarny pieprz cukier Truskawki rozdrobnić na mus. Dodać cukier i kilka łyżek octu balsamicznego Więcej ...