Zazwyczaj do szparagów używa się białego wina ale miałam przeczucie, że do białych czerwone wino będzie pasować. Składniki: pęczek białych szparagów masło 200 ml czerwonego wina małe grzanki liście ruccoli parmezan Szparagi obrać, odciąć zdrewniałe końcówki, odciąć główki resztę pokroić na kawałki. Dusić na maśle z solą i pieprzem. Po Więcej ...
Przepis jakich wiele. Ale to szybka i pyszna przekąska. Składniki: ciasto francuskie gotowe szparagi zielone i białe – 15 – 20 szt. łosoś wędzony szynka szwarcwaldzka lub jakakolwiek inna Szparagi obieramy, odcinamy twarde końcówki, gotujemy 5 min. Białe zawijamy w szynkę, zielone w łososia. Tak przygotowane zawijamy w pokrojone na Więcej ...
Categories: Dania główne, Dania mięsne, Przekąski, SLAJD