Autor: magda, cze - 17 - 2014, Dania bez mięsa, kolacja, Przekąski, SLAJD
Składniki
  • 500 g świeżego szpinaku
  • 4 duże ząbki czosnku
  • masło
  • śmietanka 30%
  • oliwa
  • sól, pieprz
Kuchnia: Czas: 15 min. Dla: 2 osób

Lubię łączenie przeciwstawnych smaków. Niezła zabawa a wynik czasem zaskakuje. Słodka grzanka z drożdżowego pieczywa np. chałki lub bułki z mocno czosnkowym szpinakiem.

SZPINAK_GRZANKA_DROZDZ_8014

Składniki:

  • 500 g świeżego szpinaku
  • 4 duże ząbki czosnku
  • masło
  • śmietanka 30%
  • oliwa
  • sól, pieprz

Chałkę lub inne drożdżowe pieczywo – 4 kromki smarujemy masłem i grillujemy na złoty kolor. Szpinak myjemy, osuszamy i obrywamy łodyżki. Czosnek drobno siekamy i 1 min. dusimy na maśle, dodajemy szpinak i dusimy aż zmięknie a woda odparuje. Dodajemy ok. 50 ml śmietanki, mieszamy aż prawie cała odparuje. Szpinak nakładamy na grzanki i posypujemy parmezanem. Pyszna przekąska.

Ciesz się Smakiem!

Add a Facebook Comment

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Najnowsze Przepisy

CHŁODNIK OGÓRKOWY Z RZODKIEWKĄ

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

GAZPACHO

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

TARTALETKI Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

CRUMBLE Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

Najnowsze Wpisy

UWAGA! KONKURS!

Posted on cze - 20 - 2016

0 Comment

TRUSKAWKA CZYLI POZIOMKA

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

ZDROWIE W SMAKU –...

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

Polecamy

  • Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Targ smaku
  • Durszlak.pl