Ostatnie z tej edycji spotkanie kulinarne w pracowni Latające Warsztaty Rzemiosła odbyło się w świątecznej atmosferze. Uczestnicy uczyli się filetować ryby – głównie karpie i pstrągi choć i morszczuk się trafił. Muszę zaznaczyć, że jestem pod wrażeniem – jak na pierwszy raz wyjątkowo sprawnie im poszło. Z filetów zrobiliśmy farsz rybny i upiekliśmy drożdżowe pierogi. Jako alternatywę dla tradycyjnego wigilijnego barszczu ugotowaliśmy krem chrzanowy z salsą śledziową z gruszką, pomarańczą, orzechami laskowymi i sokiem z cytryny. Kolejne danie – sałatka śledziowa miała nieco zaskakujący kolor – koniecznie przeczytajcie dlaczego! Nie mogło również zabraknąć pierniczków. Nasze były nadziewane konfiturą z czarnej porzeczki, pudrowane srebrnym barwnikiem i ozdobione lukrem królewskim.

warsztaty_18112015

ŚLEDZIE W KWASIE BURACZANYM

sledz_red1

PIEROGI DROŻDŻOWE Z FARSZEM RYBNYM

pierogi_pieczone

KREM CHRZANOWY Z SALSĄ ŚLEDZIOWĄ

chrzanowa

PIERNICZKI NADZIEWANE

pierniczki

 

Za tydzień nowy temat: będziemy faszerować, nadziewać i rolować! Warzywa oczywiście 🙂

 

 

Add a Facebook Comment

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Najnowsze Przepisy

CHŁODNIK OGÓRKOWY Z RZODKIEWKĄ

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

GAZPACHO

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

TARTALETKI Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

CRUMBLE Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

Najnowsze Wpisy

UWAGA! KONKURS!

Posted on cze - 20 - 2016

0 Comment

TRUSKAWKA CZYLI POZIOMKA

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

ZDROWIE W SMAKU –...

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

Polecamy

  • Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Targ smaku
  • Durszlak.pl