Autor: magda, Lis - 20 - 2015, boże narodzenie, Przekąski, ryby, SLAJD
Składniki
  • 4 płaty śledziowe
  • 150 ml kwasu buraczanego
  • cebula
  • olej rydzowy lub lniany
  • pieprz czerwony
  • kolendra
  • czarnuszka
Kuchnia: Czas: 30 min. Dla: 2 osób

Taka myśl mi zaświtała – śledź w kwasie buraczanym – w zasadzie dlaczego nie? Nigdy takiego nie jadłam zatem pora spróbować. Śledzie wymoczyłam najpierw w wodzie, żeby nie były zbyt słone. Następnie w kwasie buraczanym moczyły się cztery dni. Mają piękny kolor i smakują wybornie. W połączeniu z olejem rydzowym (lub lnianym) wyglądają jak dzieło abstrakcjonisty. Jestem bardzo, bardzo zadowolona. Zadowolona jak rzadko kiedy 🙂

sledz_red-COLLAGE (1)

Składniki:

  • 4 płaty śledziowe
  • 150 ml kwasu buraczanego
  • cebula
  • olej rydzowy lub lniany
  • pieprz czerwony
  • kolendra
  • czarnuszka

Śledzie moczymy w kwasie buraczanym kilka dni. Kroimy na kawałki. Cebulę kroimy w cienkie krążki. Dodajemy przyprawy i dużo oleju. Śledzie te przygotowujemy przed samym wydaniem na stół. Smakują jak wyglądają – wyglądają jak smakują.

Ciesz się Smakiem!

PODSUMOWANIE
Nazwa Przepisu
ŚLEDŹ W KWASIE BURACZANYM Z OLEJEM RYDZOWYM
Opublikowano
Czas przygotowania
Czas obróbki
Czas razem
Ocena
no rating Based on 0 Review(s)

Add a Facebook Comment

One Response so far.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Najnowsze Przepisy

CHŁODNIK OGÓRKOWY Z RZODKIEWKĄ

Opublikowano Cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

GAZPACHO

Opublikowano Cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

TARTALETKI Z RABARBAREM I...

Opublikowano Cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

CRUMBLE Z RABARBAREM I...

Opublikowano Cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

Najnowsze Wpisy

UWAGA! KONKURS!

Posted on Cze - 20 - 2016

0 Comment

TRUSKAWKA CZYLI POZIOMKA

Posted on Cze - 19 - 2016

0 Comment

ZDROWIE W SMAKU –...

Posted on Cze - 19 - 2016

0 Comment

Polecamy

  • Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Targ smaku
  • Durszlak.pl