Autor: magda, sie - 12 - 2014, Dania bez mięsa, kolacja, Przekąski
Składniki
  • 4 pomidory
  • 100 g sera żółtego
  • ząbek czosnku
  • łyżka majonezu lub gęstego jogurtu
  • 100 g fety
  • szczypiorek
Kuchnia: Czas: 15 min. Dla: 2 osób

Do nadziewania najbardziej lubię pomidory paprykowe. Bez skórki, z pysznym farszem i schłodzone. Prosta w przygotowaniu i pyszna kolacja.

Nadziewane_pomidory8609

Składniki:

  • 4 pomidory
  • 100 g sera żółtego
  • ząbek czosnku
  • łyżka majonezu lub gęstego jogurtu
  • 100 g fety
  • szczypiorek

Pomidory sparzamy tj. zanurzamy we wrzącej wodzie ok. 5 sekund a następnie chłodzimy w wodzie zimnej. Obcinamy część od strony gniazda nasiennego i obieramy ze skórki. Wydrążamy środek uważając aby nie rozpadły się ścianki. Przyrządzamy dwa farsze:

farsz 1 – ścieramy na tarce ser żółty, czosnek i mieszamy z łyżką majonezu lub gęstego jogurtu

farsz 2 – fetę rozgniatamy i mieszamy z posiekanym szczypiorkiem

Pomidory nadziewamy farszami. Nadziane pomidory zawijamy w folię spożywczą (każdy osobno, ciasno) przed włożeniem do lodówki, dzięki czemu zachowują ładny kształt. Po godzinie chłodzenia możemy podawać. Smacznego!

Ciesz się Smakiem!

 

Add a Facebook Comment

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Najnowsze Przepisy

CHŁODNIK OGÓRKOWY Z RZODKIEWKĄ

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

GAZPACHO

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

TARTALETKI Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

CRUMBLE Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

Najnowsze Wpisy

UWAGA! KONKURS!

Posted on cze - 20 - 2016

0 Comment

TRUSKAWKA CZYLI POZIOMKA

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

ZDROWIE W SMAKU –...

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

Polecamy

  • Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Targ smaku
  • Durszlak.pl