Moja wersja fasolki po bretońsku, przeboju barowego z lat dziecięcych. Jak zobaczyłam czerwonego jasia na straganie nie mogłam się oprzeć. Jest śliczny. Zostawiłam kilka ziaren i kiełkują na oknie. Zobaczymy jakiego koloru będą kwiaty. Mam nadzieję, że już niedługo. A tym oto Jaśkiem, pożywnym i rozgrzewającym chcę pożegnać zimę. Składniki:   Więcej ...

Categories: Dania bez mięsa, SLAJD

Może to mało tradycyjna potrawa na Boże Narodzenie ale  jest zdrową alternatywą dla dań mięsnych. Na dodatek  jest pyszny. Jego mocno orzechowy smak po prostu chodzi za mną! Może w te święta uda się Wam przekonać bliskich do nowych, zdrowszych dań? Na dodatek jest to danie wegańskie a jeśli użyjecie   Więcej ...

Categories: boże narodzenie

Najlepsza na wędzonych kościach np. żeberkach. Bardzo konkretna o zdecydowanym smaku. Składniki: wędzone żeberko 150 g plaster wędzonego boczku marchewka mała pietruszka szklanka ugotowanego bobu liść lubczyku liść laurowy ziele angielskie ziarna kolendry sól, pieprz Żeberko gotujemy do miękkości w dwóch litrach wody z liściem laurowym, zielem angielskim i ziarnami   Więcej ...

Categories: Obiad

Najnowsze Przepisy

CHŁODNIK OGÓRKOWY Z RZODKIEWKĄ

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

GAZPACHO

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

TARTALETKI Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

CRUMBLE Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

Najnowsze Wpisy

UWAGA! KONKURS!

Posted on cze - 20 - 2016

0 Comment

TRUSKAWKA CZYLI POZIOMKA

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

ZDROWIE W SMAKU –...

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

Polecamy

  • Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Targ smaku
  • Durszlak.pl