Autor: magda, lip - 17 - 2014, Obiad
Składniki
  • wędzone żeberko 150 g
  • plaster wędzonego boczku
  • marchewka
  • mała pietruszka
  • szklanka ugotowanego bobu
  • liść lubczyku
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • ziarna kolendry
  • sól, pieprz
Kuchnia: Czas: 60 min. Dla: 2 osób

Najlepsza na wędzonych kościach np. żeberkach. Bardzo konkretna o zdecydowanym smaku.

ZUPA8254

Składniki:

  • wędzone żeberko 150 g
  • plaster wędzonego boczku
  • marchewka
  • mała pietruszka
  • szklanka ugotowanego bobu
  • liść lubczyku
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • ziarna kolendry
  • sól, pieprz

Żeberko gotujemy do miękkości w dwóch litrach wody z liściem laurowym, zielem angielskim i ziarnami kolendry. Gdy żeberko jest miękkie wrzucamy liść lubczyku, pokrojoną w talarki marchew i pietruszkę pokrojoną w słupki. Gdy są miękkie dodajemy obrany ze skórki bób. Doprawiamy pieprzem, sprawdzamy czy potrzeba soli – uwaga,  wędzonka jest słona! Boczek kroimy w drobne paseczki i smażymy na rumiano. Posypujemy nim zupę. Smacznego!

Ciesz się Smakiem!

 

Add a Facebook Comment

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Najnowsze Przepisy

CHŁODNIK OGÓRKOWY Z RZODKIEWKĄ

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

GAZPACHO

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

TARTALETKI Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

CRUMBLE Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

Najnowsze Wpisy

UWAGA! KONKURS!

Posted on cze - 20 - 2016

0 Comment

TRUSKAWKA CZYLI POZIOMKA

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

ZDROWIE W SMAKU –...

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

Polecamy

  • Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Targ smaku
  • Durszlak.pl