Autor: magda, kwi - 9 - 2014, Dania główne, Dania mięsne, Obiad, Przekąski, wielkanoc
Składniki
  • 1 kg kiełbasy białej
  • czosnek
  • przyprawy (mogą być mieszanki grillowe)
  • 5 dużych cebul
  • 0,5 l piwa (jasne lub ciemne - jak kto lubi)
Kuchnia: Czas: 60 min. Dla: ok. 3-4 osób

Bardzo szybkie, proste danie. Co więcej za jednym razem można zrobić dwie wersje.

KIELBASA6578

Składniki:

  • 1 kg kiełbasy białej
  • czosnek
  • przyprawy (mogą być mieszanki grillowe)
  • 5 dużych cebul
  • 0,5 l piwa (jasne lub ciemne – jak kto lubi)

Kiełbasę szpikujemy czosnkiem i zasypujemy przyprawą – układamy w naczyniu żaroodpornym. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i zalewamy piwem. Pieczemy w 180°C ok. 40 min. Należy tylko uważać aby cebula zbytnio się nie zrumieniła. Bardzo proste. Mamy kiełbasę w cebulowo- piwnym sosie. A jeśli chcemy część kiełbasy zrobić na wędlinkę, to po prostu pod koniec pieczenia wyjmujemy na kratkę i opiekamy do zrumienienia. Wykonanie banalnie proste ale smak jest super.

Miłego pieczenia i Ciesz się smakiem!

Add a Facebook Comment

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Najnowsze Przepisy

CHŁODNIK OGÓRKOWY Z RZODKIEWKĄ

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

GAZPACHO

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

TARTALETKI Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

CRUMBLE Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

Najnowsze Wpisy

UWAGA! KONKURS!

Posted on cze - 20 - 2016

0 Comment

TRUSKAWKA CZYLI POZIOMKA

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

ZDROWIE W SMAKU –...

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

Polecamy

  • Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Targ smaku
  • Durszlak.pl