- 1 kg kiełbasy białej
- czosnek
- przyprawy (mogą być mieszanki grillowe)
- 5 dużych cebul
- 0,5 l piwa (jasne lub ciemne - jak kto lubi)
Bardzo szybkie, proste danie. Co więcej za jednym razem można zrobić dwie wersje.
Składniki:
- 1 kg kiełbasy białej
- czosnek
- przyprawy (mogą być mieszanki grillowe)
- 5 dużych cebul
- 0,5 l piwa (jasne lub ciemne – jak kto lubi)
Kiełbasę szpikujemy czosnkiem i zasypujemy przyprawą – układamy w naczyniu żaroodpornym. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i zalewamy piwem. Pieczemy w 180°C ok. 40 min. Należy tylko uważać aby cebula zbytnio się nie zrumieniła. Bardzo proste. Mamy kiełbasę w cebulowo- piwnym sosie. A jeśli chcemy część kiełbasy zrobić na wędlinkę, to po prostu pod koniec pieczenia wyjmujemy na kratkę i opiekamy do zrumienienia. Wykonanie banalnie proste ale smak jest super.
Miłego pieczenia i Ciesz się smakiem!