Dla czystej przyjemności przeglądam często moją ulubioną książkę kucharską.” Praktyczny Kucharz Warszawski zawierający 1503 przepisy różnych potraw oraz pieczenia ciast i sporządzania zapasów spiżarnianych” wydanie dwudzieste czwarte z 1913 roku. Mogę Wam powiedzieć jeszcze, że kosztowała 1 rubel i 20 kopiejek. Dzisiaj zupa piwna. Muszę się przyznać, że przewertowałam trochę Więcej ...
Categories: Dania główne, SLAJD, zupy
Bardzo szybkie, proste danie. Co więcej za jednym razem można zrobić dwie wersje. Składniki: 1 kg kiełbasy białej czosnek przyprawy (mogą być mieszanki grillowe) 5 dużych cebul 0,5 l piwa (jasne lub ciemne – jak kto lubi) Kiełbasę szpikujemy czosnkiem i zasypujemy przyprawą – układamy w naczyniu żaroodpornym. Dodajemy pokrojoną Więcej ...
Categories: Dania główne, Dania mięsne, Obiad, Przekąski, wielkanoc