Przyznaję, że mam bzika na punkcie buraków. Kwas buraczany to już stała produkcja. Przynajmniej raz w tygodniu barszcz ukraiński. Jak tylko włączam piekarnik to „na doczepkę” zawsze wędrują buraki. Pieczone w lodówce muszą być! Zawsze, gdy najdzie nagła ochota można sięgnąć. Taka ochota właśnie nadeszła 🙂 Składniki: duży upieczony burak szklanka Więcej ...
Małe „conieco” na jeden kęs. Idealna lekka przekąska na garden party i nie tylko. Składniki: duże truskawki ser mozzarella sos balsamico bazylia Truskawki umyć i osuszyć. Przekroić owoc aby się otworzył (tylko nacięcie). Kawałek mozzarelli umieścić w środku, polać balsamico i udekorować listkiem bazylii. Prawda, że banalnie proste? Ciesz się Więcej ...
Categories: Dania bez mięsa, Majówka, SLAJD