Autor: magda, cze - 14 - 2014, Słodkości
Składniki
  • 250 g serka mascarpone
  • 50 ml mleka
  • 200 ml śmietany 36%
  • 100 g cukru pudru
  • 100 g czekolady
  • 500 g dojrzałych truskawek
  • 50 ml likieru (owocowy lub amaretto)
Kuchnia: Czas: 15 min. Dla: 6-8 osób

Upały +  truskawki= Semifredo! Włoski deser mrożony. Bardzo prosty w wykonaniu.

SEMIFREDO_TRUSKAWKA_7962

Składniki:

  • 250 g serka mascarpone
  • 50 ml mleka
  • 200 ml śmietany 36%
  • 100 g cukru pudru
  • 100 g czekolady
  • 500 g dojrzałych truskawek
  • 50 ml likieru (owocowy lub amaretto)

Truskawki rozdrabniamy (blender) i dodajemy likier. Mascarpone, śmietanę, mleko i cukier ubijamy mikserem na puszystą masę. Czekoladę (gorzką lub mleczną) siekamy na drobne kawałeczki. Wszystkie składniki łączymy i mieszamy. Masę wlewamy do dowolnego kształtu pojemnika wyłożonego folią spożywczą lub papierem do pieczenia. Mrozimy min. 5 godzin.  Podajemy pokrojony w plastry ze świeżymi truskawkami lub dowolną polewą.

 

Add a Facebook Comment

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Najnowsze Przepisy

CHŁODNIK OGÓRKOWY Z RZODKIEWKĄ

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

GAZPACHO

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

TARTALETKI Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

CRUMBLE Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

Najnowsze Wpisy

UWAGA! KONKURS!

Posted on cze - 20 - 2016

0 Comment

TRUSKAWKA CZYLI POZIOMKA

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

ZDROWIE W SMAKU –...

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

Polecamy

  • Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Targ smaku
  • Durszlak.pl