Autor: magda, sty - 22 - 2016, Dania główne, fit, kolacja, Obiad
Składniki
  • szklanka kaszy bulgur
  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • 200 g szpinaku
  • 3 ząbki czosnku
  • oliwa
  • sól, pieprz
  • 150 g szynki parmeńskiej
Kuchnia: Czas: 30 min. Dla: 2 osób

Tym razem bulgur zabierze na do słonecznej Italii. To danie najlepiej smakuje latem, gdy pomidorki i szpinak są dojrzałe i pełne witamin. Wegetarianie i weganie pominą szynkę parmeńską i również mogą rozkoszować się smakiem.

BULGUR_Wloski1195

Składniki:

  • szklanka kaszy bulgur
  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • 200 g szpinaku
  • 3 ząbki czosnku
  • oliwa
  • sól, pieprz
  • 150 g szynki parmeńskiej

Kaszę zalewamy osolonym wrzątkiem w proporcji 1:2,5, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy około 6-7 minut. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy czosnek w plasterkach, po chwili pomidorki, sól i pieprz. Dusimy kilka minut. Dodajemy ugotowaną kaszę, mieszamy, dodajemy szpinak i dusimy kilka minut – tak aby szpinak pozostał jędrny. Na talerzu dekorujemy szynką parmeńską porwaną w palcach. Szybko i pysznie!

Ciesz się Smakiem!

PODSUMOWANIE
recipe image
Nazwa Przepisu
BULGUR WŁOSKIE SMAKI
Opublikowano
Czas przygotowania
Czas obróbki
Czas razem

Add a Facebook Comment

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Najnowsze Przepisy

CHŁODNIK OGÓRKOWY Z RZODKIEWKĄ

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

GAZPACHO

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

TARTALETKI Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

CRUMBLE Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

Najnowsze Wpisy

UWAGA! KONKURS!

Posted on cze - 20 - 2016

0 Comment

TRUSKAWKA CZYLI POZIOMKA

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

ZDROWIE W SMAKU –...

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

Polecamy

  • Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Targ smaku
  • Durszlak.pl