Na naszym drugim spotkaniu w gościnnej pracowni Latających Warsztatów Kasi Hołdy w CK mieliśmy sporo pracy i musieliśmy trzymać się ściśle harmonogramu. Na warsztacie był chleb pszenny na zakwasie całonocny. Uczestnicy uczyli się jak prowadzić ciasto chlebowe od momentu wymieszania składników, jak zaplanować harmonogram pieczenia, jak formować bochenki. Rozmawialiśmy o etapach dojrzewania ciasta, które wpływają na smak i aromat. Mówiliśmy o rodzajach mąki, nastawianiu zakwasu i o tym jak o niego dbać. Nawet ciasto upiekliśmy, żeby się miło pracowało – wegański biszkopt ze śliwkami i jabłkowym syropem.

20151021_172342-COLLAGE

CHLEB MIESZANY NA ZAKWASIE
CHLEB_polskiSZYBKI0951

WEGAŃSKIE CIASTO Z OWOCAMI…
BISZKOPT

ZAKWAS
zakwas9952

CHLEB PSZENNY NA ZAKWASIE
chleb9945

CHLEB PRZEZ POMYŁKĘ
CHLEB0030

Categories: Uncategorized

Add a Facebook Comment

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Najnowsze Przepisy

CHŁODNIK OGÓRKOWY Z RZODKIEWKĄ

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

GAZPACHO

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

TARTALETKI Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

CRUMBLE Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

Najnowsze Wpisy

UWAGA! KONKURS!

Posted on cze - 20 - 2016

0 Comment

TRUSKAWKA CZYLI POZIOMKA

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

ZDROWIE W SMAKU –...

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

Polecamy

  • Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Targ smaku
  • Durszlak.pl