Autor: magda, kwi - 8 - 2014, Dania bez mięsa, Dania główne, Obiad, SLAJD
Składniki
  • włoszczyzna (pietruszka, seler, cebula)
  • marchew w ilości dwa razy więcej niż włoszczyzny
  • imbir korzeń
  • papryczka chilli świeża
  • sól
  • natka z pietruszki
Kuchnia: Czas: 20 min. Dla: 2 osób

Marchewkową zupę pamiętam z dzieciństwa ale ta będzie inna. Będzie ostro i aromatycznie.

ZUPA-MARCHWIOWA6166

Składniki:

  • włoszczyzna (pietruszka, seler, cebula)
  • marchew w ilości dwa razy więcej niż włoszczyzny
  • imbir korzeń
  • papryczka chilli świeża
  • sól
  • natka z pietruszki

Włoszczyznę i marchew nastawiamy do gotowania. Pokrojona ugotuje się szybciej. Dodajemy sól lub kostkę rosołową warzywną. Imbir obieramy ze skórki, kroimy na małe kawałki i dodajemy do zupy. Gdy wszystkie warzywa będą miękkie blendujemy. Jeśli zupa jest za gęsta dodajemy gorącą wodę i ewentualnie doprawiamy. Szczerze mówiąc rzadko dolewam wodę – uwielbiam gdy jest konsystencji kremu. Do talerzy dodajemy cieniutko pokrojoną papryczkę chilli i grzanki z ciemnego pieczywa. Pycha!

Miłego gotowania i Ciesz się Smakiem!

 

Comments are closed.

Najnowsze Przepisy

CHŁODNIK OGÓRKOWY Z RZODKIEWKĄ

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

GAZPACHO

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

TARTALETKI Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

CRUMBLE Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

Najnowsze Wpisy

UWAGA! KONKURS!

Posted on cze - 20 - 2016

0 Comment

TRUSKAWKA CZYLI POZIOMKA

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

ZDROWIE W SMAKU –...

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

Polecamy

  • Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Targ smaku
  • Durszlak.pl