Autor: magda, maj - 15 - 2014, Dania bez mięsa, kolacja, Przekąski, SLAJD
Składniki
  • pęczek zielonych szparagów
  • masło
  • miód
  • musztarda francuska
  • dwa ząbki czosnku
  • sól, pieprz
Kuchnia: Czas: 15 min. Dla: 2 osób

Bardzo proste i szybkie danie a smak wykwintny. Świetnie smakuje z bagietką lub ciepłą pitą.

SZPARAGIwMIODZIE7564

Składniki:

  • pęczek zielonych szparagów
  • masło
  • miód
  • musztarda francuska
  • dwa ząbki czosnku
  • sól, pieprz

Szparagi dusimy na dwóch łyżkach masła z solą i pieprzem. Gdy są już prawie miękkie dodajemy pokrojony czosnek (lub wrzucamy na patelnię całe ząbki), trzy łyżki miodu i dwie łyżki musztardy francuskiej. Dolewamy 50 ml wody i poruszmy szparagami tak aby wymieszać miód z musztardą i obtoczyć szparagi w powstałym sosie. Po minucie wykładamy na talerz polewając szparagi resztą sosu.

Ciesz się Smakiem!

 

Add a Facebook Comment

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Najnowsze Przepisy

CHŁODNIK OGÓRKOWY Z RZODKIEWKĄ

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

GAZPACHO

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

TARTALETKI Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

CRUMBLE Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

Najnowsze Wpisy

UWAGA! KONKURS!

Posted on cze - 20 - 2016

0 Comment

TRUSKAWKA CZYLI POZIOMKA

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

ZDROWIE W SMAKU –...

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

Polecamy

  • Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Targ smaku
  • Durszlak.pl