- pęczek zielonych szparagów
- masło
- miód
- musztarda francuska
- dwa ząbki czosnku
- sól, pieprz
Bardzo proste i szybkie danie a smak wykwintny. Świetnie smakuje z bagietką lub ciepłą pitą.
Składniki:
- pęczek zielonych szparagów
- masło
- miód
- musztarda francuska
- dwa ząbki czosnku
- sól, pieprz
Szparagi dusimy na dwóch łyżkach masła z solą i pieprzem. Gdy są już prawie miękkie dodajemy pokrojony czosnek (lub wrzucamy na patelnię całe ząbki), trzy łyżki miodu i dwie łyżki musztardy francuskiej. Dolewamy 50 ml wody i poruszmy szparagami tak aby wymieszać miód z musztardą i obtoczyć szparagi w powstałym sosie. Po minucie wykładamy na talerz polewając szparagi resztą sosu.
Ciesz się Smakiem!