- ser kozi
- truskawki
- ocet balsamiczny
- grzanki z ciemnego pieczywa
- oliwa
- ruccola
- czarny pieprz
- cukier
Nie każdy lubi kozi ser. Dość długo oswajałam się z jego ostrym, charakterystycznym smakiem. Dzięki połączeniu z z moimi ukochanymi truskawkami doceniłam jego wartość.
Składniki:
- ser kozi
- truskawki
- ocet balsamiczny
- grzanki z ciemnego pieczywa
- oliwa
- ruccola
- czarny pieprz
- cukier
Truskawki rozdrobnić na mus. Dodać cukier i kilka łyżek octu balsamicznego – mus ma być gęsty. Z ciemnego pieczywa zrobić grzankę i posmarować oliwą. Na grzance układamy listki ruccoli, plaster sera koziego, nakładamy dużą łyżkę musu i dekorujemy przekrojoną na pół truskawką. Posypujemy grubo mielonym (lub rozgniecionym) czarnym pieprzem. W kilka minut mamy wykwintną przekąskę.
Ciesz się smakiem!