- 2 garści makaronu spaghetti
- dwie garści strączków cukrowego groszku
- 4 łyżki czerwonego pesto
- starty parmezan
- łyżka masła

Dzisiaj wyjątkowo makaron kupiony bo skupiłam się na pesto. Zwłaszcza, że znalazłam jeszcze w piwnicy dwa ostatnie słoiczki z suszonymi pomidorami. Przepis na pesto znajdziecie w osobnym przepisie.
Składniki:
- 2 garści makaronu spaghetti
- dwie garści strączków cukrowego groszku
- 4 łyżki czerwonego pesto
- starty parmezan
- łyżka masła
Groszek gotujemy w wodzie z solą i cukrem 5-7 min. Jeśli jest młody nie obieram nawet końcówek – ładniej wyglądają. Odcedzamy i schładzamy najlepiej w wodzie z lodem. Spaghetti gotujemy al-dente, odcedzamy i do garnka dodajemy pesto. Dokładnie mieszamy aby pesto obtoczyło makaron. Groszek krótko smażymy na łyżce masła. Makaron wykładamy na talerze, na nim kładziemy groszek i posypujemy parmezanem. Smacznego!
Ciesz się Smakiem!