- puszka pomidorów bez skórki
- 3 małe czerwone papryczki chilli
- czerwona cebula
- ząbek czosnku
- sok z jednej cytryny
- garść posiekanej natki kolendry
- sól
Roja czyli czerwona. Jedna z trzech podstawowych sals meksykańskich. W oryginale z opiekanych pomidorów – ale darujemy sobie opiekanie bo w zupełności wystarczą nam pomidory w puszce. Salsa Roja jest świetna do warzyw, mięs, pieczywa, nachos lub krakersów.
Składniki:
- puszka pomidorów bez skórki
- 3 małe czerwone papryczki chilli
- czerwona cebula
- ząbek czosnku
- sok z jednej cytryny
- garść posiekanej natki kolendry
- sól
Pomidory rozdrabniamy. Papryczki pozbawiamy pestek i drobniutko siekamy, cebulę i czosnek również. Mieszamy ze sobą wszystkie składniki i odstawiamy na min. pół godziny do lodówki aby smaki się połączyły.
Ciesz się Smakiem!