Autor: magda, Lip - 11 - 2014, dipy, dressingi sosy sałatkowe
Składniki
  • puszka pomidorów bez skórki
  • 3 małe czerwone papryczki chilli
  • czerwona cebula
  • ząbek czosnku
  • sok z jednej cytryny
  • garść posiekanej natki kolendry
  • sól
Kuchnia: Czas: 30 min. Dla: 2 osób

Roja czyli czerwona. Jedna z trzech podstawowych sals meksykańskich. W oryginale z opiekanych pomidorów – ale darujemy sobie opiekanie bo w zupełności wystarczą nam pomidory w puszce.  Salsa Roja jest świetna do warzyw, mięs, pieczywa, nachos lub krakersów.

SALSA_ROJA_7815

Składniki:

  • puszka pomidorów bez skórki
  • 3 małe czerwone papryczki chilli
  • czerwona cebula
  • ząbek czosnku
  • sok z jednej cytryny
  • garść posiekanej natki kolendry
  • sól

Pomidory rozdrabniamy. Papryczki pozbawiamy pestek i drobniutko siekamy, cebulę i czosnek również. Mieszamy ze sobą wszystkie składniki i odstawiamy na min. pół godziny do lodówki aby smaki się połączyły.

Ciesz się Smakiem!

 

Add a Facebook Comment

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Najnowsze Przepisy

CHŁODNIK OGÓRKOWY Z RZODKIEWKĄ

Opublikowano Cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

GAZPACHO

Opublikowano Cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

TARTALETKI Z RABARBAREM I...

Opublikowano Cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

CRUMBLE Z RABARBAREM I...

Opublikowano Cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

Najnowsze Wpisy

UWAGA! KONKURS!

Posted on Cze - 20 - 2016

0 Comment

TRUSKAWKA CZYLI POZIOMKA

Posted on Cze - 19 - 2016

0 Comment

ZDROWIE W SMAKU –...

Posted on Cze - 19 - 2016

0 Comment

Polecamy

  • Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Targ smaku
  • Durszlak.pl