Autor: magda, lip - 11 - 2014, dipy, dressingi sosy sałatkowe
Składniki
  • 2 duże pomidory
  • 2 duże ogórki (najlepiej gruntowe)
  • średnia cebula
  • 2 czerwone papryczki chilli
  • 2 ząbki czosnku
  • duża garść natki kolendry
  • sok z cytryny
  • sól
Kuchnia: Czas: 30 min. Dla: 2 osób

Cruda czyli surowa – składnikami są surowe warzywa. Jadana do mięs, pieczonych i grillowanych warzyw, pieczywa wg uznania. Diabelsko ostra.

SALSA_CRUDA_7863

Składniki:

  • 2 duże pomidory
  • 2 duże ogórki (najlepiej gruntowe)
  • średnia cebula
  • 2 czerwone papryczki chilli
  • 2 ząbki czosnku
  • duża garść natki kolendry
  • sok z cytryny
  • sól

Pomidory sparzyć i obrać ze skóry (nie jest to konieczne), usunąć gniazda nasienne. Z papryczek chilli usunąć pestki. Ogórki obrać.Wszystkie składniki bardzo drobno posiekać i połączyć ze sobą. Doprawić solą. W szczelnym opakowaniu odstawić do lodówki na min. pół godziny. W oryginalnych meksykańskich przepisach dodaje się jeszcze sok z pomidorów lub wodę. Ja tego nie robię. Nasza salsa stojąc w lodówce i tak puszcza soki. Lubię natomiast przed podaniem dodać kilka łyżek oliwy.

Ciesz się Smakiem!

Add a Facebook Comment

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Najnowsze Przepisy

CHŁODNIK OGÓRKOWY Z RZODKIEWKĄ

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

GAZPACHO

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

TARTALETKI Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

CRUMBLE Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

Najnowsze Wpisy

UWAGA! KONKURS!

Posted on cze - 20 - 2016

0 Comment

TRUSKAWKA CZYLI POZIOMKA

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

ZDROWIE W SMAKU –...

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

Polecamy

  • Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Targ smaku
  • Durszlak.pl