Autor: magda, sie - 29 - 2014, przetwory
Składniki
  • 2 kg ogórków
  • marchew
  • cebula
  • 1,5 l wody
  • 1,5  szkl. octu
  • 2 łyżki soli
  • 5 łyżek musztardy
  • 3 łyżki miodu
  • gorczyca
Kuchnia: Czas: 15 min. Dla: 2 osób

Ciekawy smak. Mogą być bardzo ostre lub ostro-słodkie jeśli dodamy miód. Tą wersję robię najczęściej.

OGORKI_W_MUSZTARDZIE8823

Składniki:

  • 2 kg ogórków
  • marchew
  • cebula
  • 1,5 l wody
  • 1,5  szkl. octu
  • 2 łyżki soli
  • 5 łyżek musztardy
  • 3 łyżki miodu
  • gorczyca

Ogórki myjemy, obieramy i kroimy na ćwiartki. Marchew i cebulę kroimy w plastry. Mieszamy wodę, ocet, sól, cukier, musztardę i miód. Zagotowujemy i studzimy. Ogórki układamy ciasno w słoiku. Do każdego słoika dodajemy plaster marchwi i cebuli, wsypujemy łyżeczkę gorczycy. Zakręcamy i pasteryzujemy. Na temat pasteryzacji przeczytasz w osobnym wpisie.

Ciesz się Smakiem!

 

Add a Facebook Comment

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Najnowsze Przepisy

CHŁODNIK OGÓRKOWY Z RZODKIEWKĄ

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

GAZPACHO

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

TARTALETKI Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

CRUMBLE Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

Najnowsze Wpisy

UWAGA! KONKURS!

Posted on cze - 20 - 2016

0 Comment

TRUSKAWKA CZYLI POZIOMKA

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

ZDROWIE W SMAKU –...

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

Polecamy

  • Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Targ smaku
  • Durszlak.pl