Autor: magda, lut - 18 - 2015, Bez kategorii
Składniki
  • 2 całe jajka
  • 3 żółtka
  • 3-4 cytryny
  • 150 g cukru
  • 120 g masła
Kuchnia: Czas: 15 min. Dla: 2 osób

Idealny do deserów, ciast, lodów. Zimą, gdy są dojrzałe cytrusy lubię go mieć w lodówce. Przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Z podanej proporcji powinniście otrzymać ok. 400 ml kremu.

LEMON_CURD9920

Składniki:

  • 2 całe jajka
  • 3 żółtka
  • 3-4 cytryny
  • 150 g cukru
  • 120 g masła

Cytryny dokładnie myjemy szczoteczką, zesterem zdejmujemy skórkę (lub ścieramy na drobnej tarce) i wyciskamy sok. Wszystkie składniki umieszczamy w głębokiej misce. Miska wędruje na garnek z gotującą się wodą. Energicznie mieszamy składniki rózgą aż do zgęstnienia. Powinien mieć konsystencję budyniu. Studzimy i przekładamy do pojemnika. Tyle. Potem już tylko delektujemy się.

Ciesz się Smakiem!

Posiłek: Składniki:

Add a Facebook Comment

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Najnowsze Przepisy

CHŁODNIK OGÓRKOWY Z RZODKIEWKĄ

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

GAZPACHO

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

TARTALETKI Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

CRUMBLE Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

Najnowsze Wpisy

UWAGA! KONKURS!

Posted on cze - 20 - 2016

0 Comment

TRUSKAWKA CZYLI POZIOMKA

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

ZDROWIE W SMAKU –...

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

Polecamy

  • Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Targ smaku
  • Durszlak.pl