Autor: magda, lis - 1 - 2015, SLAJD
Składniki
  • liście jarmużu
  • olej lub oliwa
  •  sól
Kuchnia: Czas: 20 min. Dla: 2 osób

Bardzo proste wykonanie. Jedyny ratunek gdy masz natręctwo chrupania, zwłaszcza podczas oglądania filmów. Wyobrażacie to sobie. Cinema City sprzedające wielkie kubły chipsów z jarmużu i pietruszki zamiast popcornu i świeżo wyciskany sok zamiast coli? Wiem, że mam wybujałą wyobraźnie ale to konsument dyktuje co chce kupować. Przepisy na czipsy z warzyw, zwłaszcza tych liściastych znajdziecie na wielu stronach, różnią się tylko użytymi dodatkami.

czipsy_jarmuż

 

Składniki:

  • liście jarmużu
  • olej lub oliwa
  • sól

Jarmuż myjemy i osuszamy. Oddzielamy gruby nerw a liście rwiemy na części (niezbyt małe). Skrapiamy je olejem lub oliwą i mieszamy dłońmi aby każdy kawałek był nim posmarowany. Układamy na blaszce niezbyt gęsto i wkładamy do pieca nagrzanego do 180 °C na 5-10 minut. Musicie zarezerwować sobie ten czas na sprawdzanie, bo spalone liście nie są smaczne.

Ciesz się Smakiem!

PODSUMOWANIE
recipe image
Nazwa Przepisu
JARMUŻOWE CHIPSY
Opublikowano
Czas przygotowania
Czas obróbki
Czas razem
Posiłek: Składniki:

Add a Facebook Comment

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

Najnowsze Przepisy

CHŁODNIK OGÓRKOWY Z RZODKIEWKĄ

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

GAZPACHO

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

TARTALETKI Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

CRUMBLE Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

Najnowsze Wpisy

UWAGA! KONKURS!

Posted on cze - 20 - 2016

0 Comment

TRUSKAWKA CZYLI POZIOMKA

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

ZDROWIE W SMAKU –...

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

Polecamy

  • Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Targ smaku
  • Durszlak.pl