Czosnaczek ma mocny, ostry, lekko czosnkowy smak. Jest świetny do pesto. Idealnie smakuje z suszonymi pomidorami w oleju. Możemy dodać prażone ziarna słonecznika, orzechy lub pestki dyni. Ja spróbowałam prażonych pistacji – to był dobry pomysł! Składniki: cztery pełne garści liści czosnaczkowych szklanka prażonych pistacji pół szklanki prażonego słonecznika sól, Więcej ...
Jeszcze nie wszyscy wiedzą, że liście rzodkiewki są pyszne. Można ich używać w sałatkach, do kanapek i do past. My ukręcimy sobie pesto. Składniki: szklanka prażonych ziaren słonecznika pół szklanki prażonych orzechów (włoskie, laskowe) liście z 3 dużych pęczków rzodkiewki 4 ząbki czosnku sól, pieprz sok z całej cytryny Więcej ...
Categories: Dania bez mięsa, fit, kolacja, Przekąski, sałatki, wegańskie, zielarskie