Kupiłam śliczne, małe papryczki czerwone. W zasadzie do faszerowania wolę paprykę białą, podłużną ale te były wyjątkowo urocze. Jakby prosiły: kup mnie:) Składniki: 4 – 5 małych papryk 250 g mięsa mielonego ok. 50 – 80 g ugotowanego ryżu cebula świeży majeranek i liście lubczyku sól, pieprz do sosu paprykowego: Więcej ...
Brava to moja ulubiona salsa. Bardzo ostra i aromatyczna. Przygotowuję ją na sposób Kataloński z wędzoną papryką w proszku. Jeśli nie próbowaliście takiej papryki gorąco zachęcam – zakochacie się jak ja! Jest stosunkowo droga ale warta swojej ceny. Składniki: duża cebula 3 ząbki czosnku 3 czerwone papryczki chilli puszka pomidorów Więcej ...
Można ją zrobić również z mrożonego szpinaku ale jeśli mamy sezon to szkoda nie korzystać z dobrodziejstw natury. Składniki: 2 kg szpinaku śmietanka 18% masło 3 ząbki czosnku ser gouda , cheddar lub wedle uznania wędzona papryka w proszku sól, pieprz bulion Szpinak myjemy, wrzucamy do sporego garnka, solimy, podlewamy Więcej ...