Sezon na dzikusy w pełni. Dzikie jadalne rośliny oczywiście. Wszystko co zielone już wyrosło, nie ma wątpliwości co do oznaczania gatunków. Najwyższy czas na chrupanie zieloności. Na dodatek zielone szparagi i młode buraczki. Ślinka cieknie 🙂 Dla tych, co myślą że taką sałatką nie można się najeść dodamy malutkie serowe Więcej ...
Categories: sałatki, SLAJD, zielarskie
Część składników znajdziecie patrząc pod nogi. Stokrotki rozkwitły już na łąkach i w ogrodach. Wybieramy małe, nieuszkodzone listki. Liście mniszka powinny pochodzić z roślin jeszcze nierozkwitniętych – jeśli przed Wami rozpościera się żółta łąka wystarczy się schylić i w kępce na pewno znajdziecie młode odnogi. Składniki: liście sałaty (różne) liście Więcej ...
Categories: Dania bez mięsa, sałatki, SLAJD