Zupa w piętnaście minut, serio. Smaczna, zdrowa, aromatyczna. Ponadto, cztery osoby najedzą się za 6-7 zł. Fajnie? Jeśli ktoś chce powoli włączać jadalne dzikie rośliny do swojej diety to proponuję zacząć właśnie od tej zupy. Podagrycznik i pokrzywę znajdziecie bez problemu, wystarczy czyste miejsce, gdzie rosną. Komosa o tej porze Więcej ...
Curry to dziwna potrawa. Mięsna lub warzywna w gęstym aromatycznym sosie z mleczkiem kokosowym. Trudna i łatwa zależy od podejścia. Jeśli ktoś ma ambicję ugotować oryginalną potrawę wg wszelkich reguł i kanonów będzie to trudne. Choćby ze względu na składniki. Jeśli jednak podejdziesz do tematu „na luzie” i bez zadęcia Więcej ...
Danie dzięki któremu posprzątacie lodówkę i zjecie pyszne, energetyczne śniadanie w sam raz przed przejażdżką rowerową. Wykorzystać można każdy plasterek wędliny, który samotnie ostał się w lodówce, resztki warzyw, sera, można też dodać ziemniaki z obiadu. Przecież nie lubimy marnować jedzenia, prawda? Świetnie sprawdzą się tu również moje ulubione „chwasty” Więcej ...
Polewki stanowiły podstawę słowiańskiego jadłospisu. Były łatwe do przyrządzenia i łatwe do przechowania, wystarczyło je zostawić na noc na przy rozgrzanym palenisku aby rano mieć gotowy posiłek. Przyrządzano je z warzyw, roślin dzikich z dodatkiem jajka czy śmietany – niewiele się to zmieniło przez wieki. Charakterystyczne dla kuchni słowiańskiej są Więcej ...