Hiszpański chłodnik. Bardzo aromatyczny i pełen głębokich smaków. W zależności od regionu Hiszpanii jada się różne jego wersje z różnymi dodatkami: z grzankami, szynką, oliwkami, jajkami czy orzechami. Na ostro lub łagodnie. Można go podawać również w formie zblendowanego kremu. Gazpacho  należy przygotować wcześniej – najlepiej wieczorem ma wtedy czas aby   Więcej ...

Buraki nadziewane ryżem na swoim blogu Jadłonomia serwuje Marta Dymek. My pozostaniemy w kręgu polskich smaków. Buraki, kasza jęczmienna podane z czerwoną kiszoną kapustą. Zamiast kaszy jęczmiennej może być każda inna lub właśnie ryż – to co zostanie Wam z obiadu. Jest to danie pod tytułem: „sprzątanie lodówki”. Do farszu używamy   Więcej ...

Zastanawialiście się kiedyś co zawiera popularna kostka rosołowa? Mogę Wam powiedzieć: chemię! Bez względu na producenta kostki, ziarenka czy inne przyprawy zawierają zazwyczaj: Sól kuchenną – sól kamienną lub morską producenci w procesie obróbki poddają suszeniu, dodają fluorku, jodku potasu, substancji antyzbrylających i wybielających. Tłuszcz roślinny – czyli utwardzony lub   Więcej ...

Categories: przetwory, przyprawy, SLAJD

Najnowsze Przepisy

CHŁODNIK OGÓRKOWY Z RZODKIEWKĄ

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

GAZPACHO

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

TARTALETKI Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

CRUMBLE Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

Najnowsze Wpisy

UWAGA! KONKURS!

Posted on cze - 20 - 2016

0 Comment

TRUSKAWKA CZYLI POZIOMKA

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

ZDROWIE W SMAKU –...

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

Polecamy

  • Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Targ smaku
  • Durszlak.pl