Przyznaję się –  robiłam pierwszy raz. Na pewno nie ostatni. Nie spodziewałam się tak ciekawego smaku, trudno go porównać do czegokolwiek . Jeśli macie dostęp do świeżych lub marynowanych liści winorośli bardzo gorąco zachęcam. Składniki: 250 g mięsa mielonego – u mnie wołowina 100 g ryżu sól, pieprz średnia cebula   Więcej ...

Można podawać jako wędlinę jak i pieczyste z sosem. Niewprawionym może sprawić pewien kłopot wiązanie rolady ale przecież lubimy wyzwania prawda? Składniki: 1,5 kg schabu wieprzowego bez kości 200 g moreli suszonych 50 ml oleju białe wytrawne wino majeranek suszony 3 łyżki soli pieprz czosnek Schab myjemy, osuszamy i obieramy   Więcej ...

Nieduże pierożki z ciasta z gotowanych ziemniaków. Bardzo kaloryczne i bardzo dobre:) Ciasto: 1 kg ziemniaków jajko 150 g mąki (najlepiej krupczatki) 100 g kaszy mannej 150 g skwarków czosnek sól Ziemniaki ugotować w łupinach, obrać jeszcze ciepłe, zetrzeć albo zmielić. Dodać jajko, mąkę, kaszę i wyrobić. Do ciasta dodać   Więcej ...

Pielmieni to małe syberyjskie pierożki z farszem z surowego mięsa. Najsmaczniejsze są gdy mieszamy rodzaje mięsa i ważne aby nie było to mięso zbyt chude. Ciasto: 500 g mąki pszennej 2 łyżki oleju szklanka wody sól Farsz: ok. 800-900 g surowego mięsa cebula sól, pieprz woda Ciasto wyrabiamy w pierwszej kolejności,   Więcej ...

Categories: Dania mięsne, Obiad, Pierogi, SLAJD

Czeburieki to smażone tatarskie pierogi z nadzieniem z baraniny. Baraninę z powodzeniem można zastąpić wołowiną. Ciasto: 2-3 szklanki mąki pszennej szklanka wody łyżka oleju łyżka czystej wódki lub spirytusu żółtko łyżeczka soli i cukru Farsz: 200-250 g mięsa wołowego cebula natka pietruszki ok. 200 g naturalnego jogurtu sól, pieprz, przyprawy   Więcej ...

Pieczone pierogi z ciasta drożdżowo – kruchego. Ciasto: 1 kg pszennej mąki kostka masła 25 g drożdzy 2 jaja 300 g kwaśnej śmietany 100 ml mleka łyżeczka cukru żółtko (do posmarowania) Farsz: 400 g mięsa (oryginalnie baranina lub wołowina) 2 – 3 garście posiekanej kapusty duża cebula pieprz, sól ,   Więcej ...

Najnowsze Przepisy

CHŁODNIK OGÓRKOWY Z RZODKIEWKĄ

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

GAZPACHO

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

TARTALETKI Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

CRUMBLE Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

Najnowsze Wpisy

UWAGA! KONKURS!

Posted on cze - 20 - 2016

0 Comment

TRUSKAWKA CZYLI POZIOMKA

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

ZDROWIE W SMAKU –...

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

Polecamy

  • Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Targ smaku
  • Durszlak.pl