Pierwszy raz ukisiłam je w ubiegłym roku. Tak sobie, bez przekonania – po prostu nie miałam już co zrobić z pomidorami. Wrzuciłam do słoika gałązki bazylii, które zostały mi po oderwaniu listków do pomidorów w oleju i połamane, zeschnięte badyle kopru. Solanka na tzw. oko, czosnek, liść laurowy i ziele. Odstawiłam   Więcej ...

Categories: przetwory, SLAJD

Wigilijny barszcz ma być mocny, aromatyczny, klarowny i mieć piękny kolor. Już mówię jak to zrobić. W pierwszej kolejności nastawiamy buraki na kwas. Możemy to zrobić na tydzień przed wigilią lub dużo wcześniej i trzymać w lodówce zlany kwas w zamkniętym słoju. Składniki do kiszenia: 1 kg buraków główka czosnku   Więcej ...

Categories: boże narodzenie

Składniki: 2 kg małych ogórków duża wiązka kopru (najlepiej z kwiatostanami) główka czosnku 2-3 korzenie chrzanu opakowanie białej gorczycy 3-5 liści laurowych 2 l wody 2 łyżki soli kuchennej opcjonalnie kilka liści czarnej porzeczki lub dębu Ogórki dokładnie myjemy. Wodę zagotowujemy z solą i odstawiamy do ostygnięcia. Chrzan obieramy ze   Więcej ...

Categories: Przekąski

Najnowsze Przepisy

CHŁODNIK OGÓRKOWY Z RZODKIEWKĄ

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

GAZPACHO

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

TARTALETKI Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

CRUMBLE Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

Najnowsze Wpisy

UWAGA! KONKURS!

Posted on cze - 20 - 2016

0 Comment

TRUSKAWKA CZYLI POZIOMKA

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

ZDROWIE W SMAKU –...

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

Polecamy

  • Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Targ smaku
  • Durszlak.pl