Hiszpański chłodnik. Bardzo aromatyczny i pełen głębokich smaków. W zależności od regionu Hiszpanii jada się różne jego wersje z różnymi dodatkami: z grzankami, szynką, oliwkami, jajkami czy orzechami. Na ostro lub łagodnie. Można go podawać również w formie zblendowanego kremu. Gazpacho należy przygotować wcześniej – najlepiej wieczorem ma wtedy czas aby Więcej ...
Posted by magda maj - 23 - 2016 Możliwość komentowania CHUTNEY RABARBAROWY została wyłączona
Świetnie pasuje do mięsa np. drobiu jak i do serów. Oscypek smażony lub grillowany camembert aż prosi się o taki chutney. Przepis jest bardzo prosty, każdy go potrafi przyrządzić. Składniki: 6 grubych łodyg rabarbaru 3 czerwone cebule 2 jabłka około 100 ml octu balsamicznego 2 łyżki utartego świeżego imbiru olej Więcej ...
Buraki nadziewane ryżem na swoim blogu Jadłonomia serwuje Marta Dymek. My pozostaniemy w kręgu polskich smaków. Buraki, kasza jęczmienna podane z czerwoną kiszoną kapustą. Zamiast kaszy jęczmiennej może być każda inna lub właśnie ryż – to co zostanie Wam z obiadu. Jest to danie pod tytułem: „sprzątanie lodówki”. Do farszu używamy Więcej ...
Moja wersja fasolki po bretońsku, przeboju barowego z lat dziecięcych. Jak zobaczyłam czerwonego jasia na straganie nie mogłam się oprzeć. Jest śliczny. Zostawiłam kilka ziaren i kiełkują na oknie. Zobaczymy jakiego koloru będą kwiaty. Mam nadzieję, że już niedługo. A tym oto Jaśkiem, pożywnym i rozgrzewającym chcę pożegnać zimę. Składniki: Więcej ...