Ajwar to tradycyjna bałkańska pasta z papryki i bakłażana. Jadłam już różne rodzaje. Pikantne, bardziej słodkie, cierpkie lub bardzo łagodne. Mój ajwar jest przede wszystkim mocno paprykowy i czosnkowy. Smakuje zarówno z mięsem jak i z serami czy warzywami. Składniki: 6 -8 papryk 2 bakłażany główka czosnku 50 ml octu   Więcej ...

Categories: przetwory

Grillowanie warzyw jest bardziej absorbujące niż mięs. Wymagają dość częstego odwracania i smarowania oliwą aby się nie przypalały ale wystarczy się odpowiednio przygotować aby czynność ta nie była nużąca. Z doświadczenia wiem, że bardzo pomocne jest przygotowanie sobie kieliszka (lub dwóch) dobrego wina:) do tego odpowiednie towarzystwo i grillowanie jest   Więcej ...

Najnowsze Przepisy

CHŁODNIK OGÓRKOWY Z RZODKIEWKĄ

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

GAZPACHO

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

TARTALETKI Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

CRUMBLE Z RABARBAREM I...

Opublikowano cze - 6 - 2016

0 Komentarzy

Najnowsze Wpisy

UWAGA! KONKURS!

Posted on cze - 20 - 2016

0 Comment

TRUSKAWKA CZYLI POZIOMKA

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

ZDROWIE W SMAKU –...

Posted on cze - 19 - 2016

0 Comment

Polecamy

  • Katalog Smaków - Przepisy kulinarne na każdą okazję i wyszukiwarka przepisów
  • Domain name search and availability check by PCNames.com.
  • Targ smaku
  • Durszlak.pl